“Τελικά αλλάζει ο άνθρωπος;”: Η διάλεξη του ψυχίατρου Δ. Καραγιάννη στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού στην διάλεξη του ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη Καραγιάννη, με θέμα: “Τελικά αλλάζει ο άνθρωπος;”, που δόθηκε στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στην πόλη της Σάμου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πρόληψης “Φάρος”, το οποίο διοργάνωσε την διάλεξη, “έγινε μια πολύ καλή παρουσίαση των λόγων που κινητοποιούν τον άνθρωπο να αλλάξει, αλλά και των δυσκολιών ψυχολογικών, κοινωνικών και ιστορικών που εμποδίζουν τις αλλαγές.
Παρουσιάστηκαν στιγμές από την Ιστορία της Ανθρωπότητας, που δείχνουν ότι οι αλλαγές πάντα έρχονται είτε σταδιακά, είτε πολλές φορές δραματικά. Συνεπώς αυτό που είναι ζητούμενο, δεν είναι αν αλλάζει ο άνθρωπος, αλλά πως μπορεί να αλλάξει με λιγότερο πόνο και διατηρώντας την σχέση του με τις αξίες του και τα σημαντικά πρόσωπα γι’ αυτόν.
Σύμφωνα με τον ομιλητή, τα πρόσωπα που δεν λένε “παραδίνομαι” στις δεδομένες καταστάσεις και θέλουν να κάνουν πράγματα που έχουν νόημα για αυτά και όχι γιατί επιβάλλονται, τελικά φαίνεται μέσα από το διάβα των καιρών ότι επιβραβεύονται, αρκεί να έχουν υπομονή και επιμονή.
Έγιναν πολλές ερωτήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδραση της στο μέλλον της ανθρωπότητας, τον ρόλο των ψηφιακών μέσων και την σχέση τους με το μεγάλωμα των παιδιών μέχρι για τα κριτήρια που κανείς καταλαβαίνει ότι λειτουργεί με προσωπική ελευθερία και όχι λόγω συμμόρφωσης στον λόγο των άλλων ή ανυπακοής για την ανυπακοή, που απαντήθηκαν ενδελεχώς από τον ομιλητή“.
Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην διάλεξη, έφυγαν με πολλή “τροφή για σκέψη”“, καταλήγουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πρόληψης “Φάρος”.
 

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]