Τελωνείο: Υποδοχή επισκεπτών από Τουρκία με νεράκι και γλυκίσματα- πρωτοβουλία τοπικών φορέων

ΧΙΟΣ :

“Από αυτό το Σάββατο 15 Ιουνίου και για τις επόμενες 8 ημέρες αναμένεται άφιξη χιλιάδων τούρκων τουριστών στη Χίο με αφορμή το μπαϊράμι οι οποίοι έρχονται από όλη την Τουρκία.
Αυτό συνεπάγεται τεράστιες ουρές στον εξωτερικό χώρο με μεγάλη αναμονή που μπορεί να προσεγγίσει και τις 3 ώρες για όσους θα πρέπει να βγάζουν βίζα, χωρίς σκίαση, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς εξωτερικές καρέκλες για άτομα μεγάλης ηλικίας”,
“Αυτή η κατάσταση δυστυχώς συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και αυτήν την φορά πρέπει να μετριασθεί η ταλαιπωρία της αναμονής.”, επισημαίνει Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων διαμερισμάτων-δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών.
Ετσι ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων διαμερισμάτων-δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών δια μέσου του Προέδρου του  Γιώργου Μυλωνάδη πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μίτση Παιδούση-Αυγερινού, τον Πρόεδρο του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Κώστα Μούνδρο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών ενοικιάσεων αυτοκινήτων Γιώργο Ατσάλη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κώστα Βεζέρη με σκοπό να υπάρξει μία υποδοχή καλωσορίσματος τα πρωινά που θα έρχονται τα καραβάκια μέσω της προσφοράς 5300 μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού και ισόποσων τεμαχίων μαστιχοκαραμέλας για μία περίοδο 6-7 ημερών.
Όλοι οι φορείς ανταποκρίθηκαν θετικά και συνεισφέρουν οικονομικά.
Κατόπιν έγιναν προσεγγίσεις και με διάφορες επιχειρήσεις στον χώρο της ποτοποιίας, σε ζαχαροπλαστεία, καταστήματα του εμπορίου με τοπικά προϊόντα και επαγγελματίες που διαθέτουν ψυγεία και ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς οι εξής επιχειρήσεις:
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΨΥΧΗ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΚΙΤΣΗ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΦΑΡΟΣ», ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΗ, «ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ» και ΡΕΝΑ ΚΟΡΑΚΗ οι οποίες θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα.
Θα προσφέρουν έτσι γλυκίσματα, βυσσινάδα, υποβρύχιο μαστίχας, λικέρ μαστίχας, ούζο κλπ.
Επίσης δημιουργήθηκε ένα δίκτυο εθελοντών ώστε να προσφερθούν αυτά τα είδη στους επισκέπτες και να βοηθήσουν γενικότερα στην υποδοχή.
“Είναι πολύ σημαντικό που για αυτήν την δράση ενώνουν τις δυνάμεις τους Ιδιώτες, Σύλλογοι/Φορείς, Επαγγελματίες και Εταιρείες ώστε να επιτευχθεί ένα καλό και ουσιαστικό αποτέλεσμα, είναι μία αρχή και ευελπιστούμε να γίνουν και άλλες μελλοντικές δράσεις με γνώμονα την καλή τουριστική προβολή της Χίου με την συμμετοχή και περισσοτέρων επαγγελματιών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]