Τετάρτη 29 – Πέμπτη 30 Νοεμβρίου: 48ωρη Απεργία Υγειονομικών της ΟΕΝΓΕ

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΣΑΜΟΥ Σάμος: 27/11/2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
48ωρη Απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Συγκέντρωση 6 μ.μ. Πλατεία Πυθαγόρα Βαθύ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου 14ου μισθού με άμεση καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-17.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξηση του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου στηρίζει την 48ωρη κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ όλους τους ιατρούς να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 29-11 στις 18:00, στην Πλατεία Πυθαγόρα.
Απαιτούμε: Την άμεση στελέχωση με γρήγορες διαδικασίες του νοσοκομείου Σάμου και όλων των μονάδων υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών..
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (όπως μετέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης)
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί παραμένουν κενές δεκάδες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
«ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης σε βάρος των ψυχικά ασθενών, των εξαρτημένων και των εργαζομένων.
Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024
Διαιώνιση των μνημονιακών περικοπών σε μισθούς
και αύξηση της φοροληστείας κατά 6,2 δις ευρώ
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι.
Διατηρεί τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς μας και την κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού ενώ οι αυξήσεις – κοροϊδία που περιλαμβάνει ΔΕΝ αρκούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες από την ακρίβεια και τη φοροληστεία.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Μαγιόρκα: Αγωνία για δεκάδες εγκλωβισμένους από την κατάρρευση κτιρίου – Από υπερβολικό βάρος η τραγωδία

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

H Μίκα Ιατρίδη στην Κω και την Κάλυμνο, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη: «Στηρίζουμε τη Ν.Δ, τη σταθερότητα, την αξιοπιστία, για να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη

ΚΩΣ: H Μίκα Ιατρίδη στην Κω και την Κάλυμνο, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη: «Στηρίζουμε τη … [Read More...]