ΚΑΛΥΜΝΟΣ:
<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, μεταξύ αυτών και στην Κάλυμνο, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά από πολυετείς πιέσεις και παρεμβάσεις.
Στο άρθρο που παραθέτουμε παρακάτω , ο Κυριάκος Βασιλειάδης, αναπληρωτής συντονιστής της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Καλύμνου, αναφέρεται στο παρασκήνιο της απόφασης, στις πολιτικές ευθύνες που προηγήθηκαν αλλά και στην ανάγκη η ρύθμιση αυτή να επεκταθεί και στη Ρόδο
Θετική η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε κάποια νησιά και στην Κάλυμνο.
Με δεκάδες παρεμβάσεις το ΠΑΣΟΚ και η τοπική μας οργάνωση Καλύμνου πίεσε για να μπορέσει αυτή η γενική απαίτηση να γίνει πραγματικότητα και να υπάρξει μία ισορροπία στην παραδοξότητα που επέβαλε πρώτα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Μία παραδοξότητα διάκρισης των νησιών της Δωδεκανήσου σε δύο κατηγορίες.
Γενική απαίτηση να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ και στην Ρόδο.
Η πικρή αλήθεια όμως πρέπει να λέγετε.
Ο Περιφερειάρχης κύριος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Καλύμνου κύριος Μουσελλής και ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κύριος Καλαθιαννάκης,οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο, άσπρο.
Ποιοί ήταν οι αγώνες τους;
Τι ενέργειες έκαναν για να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ ;
Απολύτως τίποτα.
Απεναντίας προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την άρνηση της κυβέρνησης βάζοντας κάποια προσχήματα.
Θυμάμαι πριν λίγους μήνες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, κυρίου Υψηλάντη ότι αυτή οι οικονομική κατάσταση επιβάλει της διατήρηση των αυξημένων συντελεστών στα νησιά.
Η αλήθεια όμως είναι αυτή:
Η Commission είχε δώσει προθεσμία δύο μηνών στην Ελλάδα για να εφαρμόσει την οδηγία για τους συντελεστές ΦΠΑ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με ενδεχόμενο επιβολής προστίμων
Παράλληλα επιτρέπει την μείωση μειωμένων συντελεστών, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης μηδενικών συντελεστών για βασικά προϊόντα, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Ανάγκα και οι θεοί πείθονται.
Βασιλειάδης Κυριάκος
Αναπληρωτής συντονιστής της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ