Θωμάς Λούκας: “Κύριε Δήμαρχε, κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!”

ΛΗΜΝΟΣ: Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου                          Θωμάς Λούκας  με επιστολή του στα ΜΜΕ δημοσιοποιεί την ύπαρξη εγγράφου που προ ημερών απέστειλε το γραφείο Δημάρχου προς το γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου και σύμφωνα με το οποίο  ζητούσε ενημέρωση αν “… τηρήθηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την μόλις πριν δύο ημέρες επίσκεψή μου( με την ιδιότητα του ιατρού ) σε ένα ακόμα Σχολείο του νησιού….” όπως αναφέρει….και συνεχίζει…..
Διαβάστε την επιστολή του κ. Λούκα:

 

Φαίνεται πως η επιθυμία μου να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα πολιτικό πολιτισμό από όλους.
Εδώ και 13 χρόνια που αποφάσισα να κάνω το νησί μας πατρίδα μου δεν έπαψα ούτε μια στιγμή να ανταποκρίνομαι στις προσκλήσεις του οποιουδήποτε για να παρέχω τις γνώσεις σε σχέση με ιατρικής φύσεως θέματα. Σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικές ομάδες και πλήθος συλλογικοτήτων με τίμησαν με τη διοργάνωση δράσεων, στις οποίες ήμουν ο ομιλητής. Πάντα, εξάλλου πίστευα πως πρέπει να προσφέρεις πίσω σε μια κοινωνία που σου προσφέρει.
Με λύπη ενημερώθηκα λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες, πως στα πλαίσια πιθανής τρομοκράτησής μου, το γραφείο του Δημάρχου Λήμνου έστειλε έγγραφο προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου ζητώντας να μάθει αν αυτήν την φορά τηρήθηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την μόλις πριν δύο ημέρες επίσκεψή μου σε ένα ακόμα Σχολείο του νησιού (αμεσότατη ανταπόκριση). Φυσικά πήρε την δέουσα απάντηση από το αρμόδιο γραφείο.
Την ίδια ταχεία αντίδραση δεν διέκρινα όταν προ δύο μηνών αναδείκνυα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης σχετικά με την επιδιόρθωση των ζημιών στο Γυμνάσιο Μύρινας από το σεισμό του 2014(!!!), ούτε όταν στο 1ο Δημοτικό Μύρινας ακόμα συζητούν για κτηριακά προβλήματα, ούτε όταν στο Νηπιαγωγείο του Πλατέως ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί με την (επικίνδυνη για τα παιδιά μας) αυλή, και τόσα άλλα προβλήματα.
Φαίνεται παρόλα αυτά πως ο τομέας της παιδείας είναι ιδιαίτερα ελκυστικός κατά το δοκούν για την Δημοτική μας αρχή, αν αναλογιστούμε με τι ευκολία απαξίωσε τις πρόσφατες αντιδράσεις των Μαθητών του Γυμνασίου Μύρινας, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, να μεριμνήσει κάποιος για την ασφάλειά τους. 
Κύριε Δήμαρχε, κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!
Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντιπαραθέσεις, υπάρχουν αρκετοί ενήλικες για να τα βάλετε μαζί τους.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]