Θωμάς Λούκας προς Β. Καλλιγερή:”Σας παραδίδω στην κρίση του κόσμου και των ειδικών.”

ΛΗΜΝΟΣ: Μετά την  επιστολή του κ. Καλλιγερή στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Λήμνου και υποψήφιος Δήμαρχός  Θωμάς Λούκας απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτει ο ω πρώην Πρόεδρος .
Πιο συγκεκριμένα γράφει:

Κε Καλλιγερή,

στην δήλωση μου στα ΜΜΕ, στην οποία αναφέρομαι στο αδιαπραγμάτευτο της εντιμότητάς μου, πρόσεξα πολύ τις λέξεις που χρησιμοποίησα και δεν αναφερόμουν  σε εσάς, αλλά σε ανθρώπους που επιθυμούν την πολιτική μου εξόντωση στο βωμό της ψηφοθηρίας. Από ότι φαίνεται όμως εντάσσετε τον εαυτό σας σε αυτήν την κατηγορία. Μη κρυπτόμενος λοιπόν, θα απαντήσω σημείο προς σημείο στην επιστολή σας.

1.Αρχικά, το γεγονός ότι ενώ είστε ήδη Πρόεδρος ενός ιδρύματος, παραιτείστε για να επιδιώξετε να ξαναγίνετε μέσω εκλογών πάλι Πρόεδρος του ιδίου ιδρύματος, δεν είναι κάτι που η επιστήμη που ασκώ μου επιτρέπει να απαντήσω. Εγώ παθολόγος είμαι. Σας παραδίδω στην κρίση του κόσμου και των ειδικών.

  1. Mε κατηγορείται ότι χρησιμοποιώ το Γηροκομείο για την αυτοπροβολή μου. Ευτυχώς εγώ δεν εξαρτώ την προσφορά μου από τα οφίτσια. Στην δικιά σας περίπτωση αντιθέτως σας προτάθηκε να αναλάβετε οποιαδήποτε θέση στο νέο ΔΣ (εκτός του Προέδρου, που εκπροσωπεί το ίδρυμα) όπως του Αντιπροέδρου, του Γραμματέα, του Ταμία ενώ, εγώ προσωπικά, σας έκανα πρόταση να γίνετε επίτιμος Πρόεδρος ή ακόμα να αναλάβετε και καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, συνεχίζοντας την εργασία σας. Δυστυχώς επειδή δεν θα ήσασταν εσείς ο Πρόεδρος αρνηθήκατε την οποιαδήποτε θέση και αποχωρήσατε με απειλές. Άρα αφού πάνω από όλα βάζετε το αξίωμα και όχι την προσφορά στον συνάνθρωπο, μάλλον, δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί για αυτοπροβολή.
  1. Σας ευχαριστώ που θυμίζετε τους τίτλους που μου έχει αποδώσει ο απλός κόσμος, όπως ιατρός των φτωχών και ιατρός της καρδιάς μας, αν και το κάνετε με χλευαστικό τρόπο. Είναι αλήθεια ότι όταν αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2020, τα οικονομικά του Γηροκομείου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θεώρησα υποχρέωσή μου να συνεισφέρω αμισθί τις ιατρικές μου υπηρεσίες, μέχρι να ορθοποδήσουμε. Αυτήν την έννοια είχε η προσφορά του 0,01 ευρώ που έδωσα. Να υπενθυμίσω εδώ, ότι είχατε φροντίσει να διευκρινισθεί ότι δεν υπήρχε ασυμβίβαστο με το γεγονός ότι αποτελούσα μέλος του ΔΣ. Είχε απαντήσει ανάλογα η νομική σύμβουλος του ιδρύματος. Και κάπως έτσι έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να γλιτώσει το Γηροκομείο μας την χρεωκοπία.
  1. Τον Οκτώβριο του 2021, και μετά την εκποίηση μέρους της περιουσίας του γηροκομείου είχαμε ορθοποδήσει οικονομικά. Τότε, και εξαιτίας της προσπάθειας να πάρουμε πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ, έπρεπε να έχουμε ενεργή σύμβαση με ιατρό. Αν και ειπώθηκε να γίνει άμεσα σύμβαση μαζί μου, πρώτος εγώ ζήτησα να γίνει εκ νέου ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά. Η προσφορά μου όντως, ήταν 15ευρώ ανά τρόφιμο (αφού θέλετε να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες) σε μια εποχή που είχαμε περί του 25 τροφίμους (15Χ25=375ευρώ). Στην ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος συνάδελφος ιατρός κατέθεσε προσφορά ύψους 1000 ευρώ (!!!), την οποία το ΔΣ απέρριψε ομοφώνως. Επιπλέον το ΔΣ αποφάσισε, πάλι ομόφωνα, να κατοχυρώσει το διαγωνισμό σε εμένα με το ποσό των 550 ευρώ και την υποχρέωση από μέρους μου να μην περιορίζομαι στο ωράριο που θα περιγράφεται στην σύμβαση, που θα κατατεθεί, αλλά να είμαι διαθέσιμος όλο το 24ωρο. Κάτι που ευτυχώς αποδέχεστε ότι έτσι γινόταν. Ουδέποτε μέχρι σήμερα αγνόησα τρόφιμο του Γηροκομείου, ενώ η εργασία μου και στο Νοσοκομείο Λήμνου μου επιτρέπει να φροντίζω ολοκληρωτικά για την υγεία τους. Επίσης να υπενθυμίσω ότι παρά το γεγονός ότι διανύσαμε δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, ήμουν ακοίμητος φρουρός της υγείας των ηλικιωμένων μας, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα και δόξα το Θεώ έτσι έγινε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν κανένας τρόφιμος να μην επιβαρύνεται την οποιαδήποτε επίσκεψη ιατρού, ούτε ακόμα και την απλή συνταγογράφηση.
  1. Παραδέχεστε ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 (επί 18 μήνες!!!) δεν είχατε πληρώσει κανένα από τα παραστατικά που σας είχα προσκομίσει. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήμουν ο μόνος παροχέας υπηρεσιών προς το Γηροκομείο που τον είχατε ξεχάσει. Αντίθετα τάζατε σε άλλο πάροχο υπηρεσιών, τον οποίο εξοφλούσατε τακτικώς, να απολυθεί πριν λήξει η σύμβαση, ώστε να μην χάσει το ταμείο ανεργίας και να συνεχίσει να εργάζεται με μαύρα (!!!)

 και όλα αυτά εν αγνοία του υπολοίπου ΔΣ.

  1. Μετά την τρίτη παραίτηση που υποβάλλατε, τέλη Ιουνίου 2023, και η οποία έγινε δεκτή, στην συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε, πέραν του ότι αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών, εξουσιοδοτήθηκα από το ΔΣ ομοφώνως, να υπογράφω μέχρι τις εκλογές την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Γηροκομείου και την εξόφληση των προμηθευτών. Σε αυτήν την συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης ομοφώνως να καταβληθούν και σε εμένα τα δεδουλευμένα των 18 μηνών. Άρα μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε τις εντυπώσεις ότι ο Λούκας έπαιρνε χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από το γηροκομείο. Λίγη ντροπή!
  1. Με κατηγορείτε ότι έχω κάνει το γηροκομείο εκλογικό κέντρο και πως συγγενείς τροφίμων είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό μου. Αρχικά, να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και ναι ο εγγονός μιας εκ των 38 τροφίμων είναι υποψήφιός μου. Συγνώμη! Για το γεγονός ότι εξαιτίας της συγγένειας αυτής προκαλώ την ευνοϊκή μεταχείριση της συγκεκριμένης γιαγιούλας 98 ετών, απλώς γελάω. Καλά να είναι η γυναίκα.

Αντίθετα, δεν είμαι εγώ αλλά εσείς, αυτός που έχει στο στενό του οικογενειακό κύκλο έναν εκ των βασικών προμηθευτών του Γηροκομείου!!! Ουδέποτε όμως σας έκανα μομφή γι αυτό. Καλά να είναι ο προμηθευτής.

  1. Δεν θυμάμαι να έχω ανακοινώσει κάποια από τις εργαζόμενες του Γηροκομείου ως υποψήφιά μου, αλλά επίσης δεν νομίζω να υπάρχει και εδώ ασυμβίβαστο. Μακάρι να είναι και δύο και τρεις και όσες επιθυμούν.
  1. Ομόφωνα (εκτός από εσάς που είχατε αποχωρήσει) το νέο ΔΣ αποφάσισε πως πρέπει να γίνει διαγωνισμός για την αξιοποίηση όλων των κληροδοτημάτων του Γηροκομείου, όπως προβλέπει εξάλλου ο νόμος. Επίσης αποφασίστηκε, μέχρι και τον Σεπτέμβριο μόνο (κατόπιν θα ακολουθήσει διαγωνσιμός) να επιτρέψουμε την παράταση της μίσθωσης δύο αγροτεμαχίων, ώστε οι οικογένειες που τα εκμεταλλεύονται να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ώστε να μην χάσουν τις επιδοτήσεις και τους οδηγήσουμε σε οικονομική καταστροφή. Να σας υπενθυμίσω ότι οι εν λόγω οικογένειες από την αρχή του έτους σας παρακαλούσαν να προχωρήσετε άμεσα στην δημοπρασία για να έχουν χρόνο να αντιδράσουν, αλλά εσείς δυστυχώς δεν αφουγκραζόσασταν τον πόνο τους και έφτασε η “καυτή πατάτα” σε εμάς να τρέχουμε τελευταία μέρα που είχαν προθεσμία, να τους βοηθήσουμε. Να σας επαναλάβω ακόμα μία φορά ότι δεν υπογράφει ποτέ ο Πρόεδρος κάτι που δεν το έχει αποφασίσει το ΔΣ. Μην κρίνετε εξ ιδίων. Επίσης από την συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ καμία οικονομική ζημία δεν προκύπτει για το ίδρυμα.
  1. Σύμφωνα με την συνεδρίαση που συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ, ορίσθηκε μέλος που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ταμία. Δεν είμαι εγώ αλλά εσείς, αυτός που κάνει bulling στην ταμία του ΔΣ και την πιέζει να παραιτηθεί από την θέση της, για να δημιουργήσει προβλήματα στην σύνθεση και λειτουργία του ΔΣ. 
  1. Σας ενοχλεί που άλλαξαν οι κωδικοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ιδρύματος. Να σας πληροφορήσω ότι έτσι είθισται όταν αλλάζει ένα ΔΣ. Εγώ προσωπικά δεν τους ξέρω και δεν με απασχολεί ποιοι είναι. Οτιδήποτε φθάνει στο mail του ιδρύματος τίθεται υπόψη του ΔΣ και έτσι όλα τα μέλη μαθαίνουν το περιεχόμενό τους.

Τέλος, θα ήθελα να σας απευθύνω δημόσια και το ακόλουθο ερώτημα. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε διά ζώσης με απειλήσατε πως θα πρέπει να φοβάμαι τώρα που θα κατεβείτε και εσείς ως υποψήφιος στις εκλογές. Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε με ποια παράταξη θα κατέλθετε;
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

ΛΕΣΒΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και … [Read More...]

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια τοποθέτησης του εορταστικού διακόσμου, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας την Πέμπτη 30/11/2023 και Παρασκευή 01/12/2023 κατά … [Read More...]