Την Κυριακή, 12/3, το 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου

ΧΙΟΣ :

Το 4ο Γυμνάσιο Χίου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη ο «ΦΑΡΟΣ» συνδιοργανώνουν το 17ο  Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 10/3, όμως συμμετοχές θα γίνονται δεκτές και την ημέρα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αν υπάρχουν κενές θέσεις.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Χίου.
Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 10.00 π.μ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες ένα τέταρτο πριν να έχουν προσέλθει στο χώρο των αγώνων.
Οι μαθητές/τριες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της Α’ Δημοτικού).
Σύστημα αγώνων- χρόνος σκέψης
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το Ελβετικό σύστημα 6 γύρων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που διέπει τα σχολικά πρωταθλήματα.
Χρόνος σκέψης ορίζονται τα 30 λεπτά ανά παρτίδα (15 λεπτά για κάθε σκακιστή). Αν η παρτίδα υπερβεί τα 20 λεπτά, προστίθεται χρονόμετρο και οι παίκτες οφείλουν να ολοκληρώσουν την παρτίδα εντός 5 λεπτών (χρόνος ανά παίκτη).
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι ανά τάξη, ενώ όλοι θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.
Επίσης το πρώτο στην ομαδική βαθμολογία σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) θα βραβευτεί με κύπελλο. Στην περίπτωση ισοβαθμίας ορίζεται αγώνας μπαράζ μεταξύ των τριών καλυτέρων παικτών των ισοβαθμούντων σχολείων, αποδεικνύοντας έτσι ότι το σκάκι μπορεί και προσφέρει συγκίνηση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]