ΤΟ 1Ο ΕΠΑ.Λ. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΧΙΟΣ : Κατά το χρονικό διάστημα από 02/04/2024 ως 03/04/2024, δύο καθηγητές, από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου βρέθηκαν στη Klaipeda της Λιθουανίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+KA220 με τίτλο ”Sustainable Solutions”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κοινοπραξία επτά εταίρων από τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κροατία, τη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, ΜΚΟ και εταιριών, ολοκλήρωσαν τις εργασίες για το πακέτο εργασίας 1 (WP1) και προχώρησε σε αποτίμηση και αναστοχασμό σχετικά με την εφαρμογή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα σχολεία των εταίρων. Επίσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) όπου περιλαμβάνονται τα σχέδια μαθήματος στην αγγλική γλώσσα (αρχικά) με στόχο την διάδοση τους ως καλές πρακτικές στο πεδίο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της υιοθέτησης βιώσιμων λύσεων από την πλευρά των μαθητών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα επόμενα σχέδια εργασίας (WP2 και WP3) ως προς το περιεχόμενο, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τους, καθώς και οι αναθέσεις των των τμημάτων τους.

Τέλος, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών των εταίρων η οποία θα λάβει χώρα στη Χίο τον Οκτώβριο 2024. Στόχος θα είναι η συμμετοχή τους σε εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής του παραχθέντος υλικού.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Ξενάκης Ανδρέας, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, Ασπρούλη Τριανταφυλλιά.

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]