&.Το δίκιο μας θα το διεκδικήσουμε μόνο στο δρόμο του μαζικού αγώνα&.

ΛΕΣΒΟΣ:

 Μετά απ’ τις δύο συναντήσεις που συμμετείχε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, με ΓΕΩΤΕΕ και Περιφέρεια σε Καλλονή και Μυτιλήνη αντίστοιχα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελαιοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς του νησιού μας, αισθανόμαστε για άλλη μια φορά ότι αυτά θα μείνουν μόνο στη φάση της καταγραφής. Όλοι βέβαια κατανοούν την αγωνία μας για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα αλλά και το δικό μας, παρόλα αυτά βλέπουν «καλούς οιωνούς, θετικά στοιχεία και Ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούν τους αγρότες μας».Μάλλον δεν βλέπουν τα έρημα χωριά, τα άδεια μαγαζιά και τα κλειστά καφενεία. Δεν βλέπουν το βιοτικό επίπεδο και το γολγοθά που ζούμε κάθε μέρα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
Δεν βλέπουν ότι έχουμε κάνει την νύχτα μέρα ψάχνοντας και άλλες παράλληλες ασχολίες – δουλειές για να τα φέρουμε βόλτα. Δεν βλέπουν ότι πολλούς μας έχουν πνίξει τα χρέη για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγή μας, να πληρώσουμε τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές μας και δεν βλέπουν ότι το 40% των νεοεισερχομένων στην παραγωγή με τα «Ευρωπαϊκά προγράμματα», εγκαταλείπουν μέσα σε λίγα χρόνια αφού δεν υπάρχει κρατική στήριξη με ουσιαστικά έργα που θα τους βοηθήσουν διαχρονικά. 
Θα περιμέναμε δε απ’ την  Περιφέρεια να έχει φροντίσει κατά την επίσκεψη και παραμονή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νησί μας, να συναντηθεί με παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Εμείς σαν Ομοσπονδία θα επιμείνουμε για μια συνάντηση μαζί του, για να του γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας και να ζητήσουμε απαντήσεις για τα αιτήματά μας.
Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις περιοδείες στα χωριά, συναντήσεις με Αγροτικούς Συλλόγους και αγροτοκτηνοτρόφους, προετοιμάζοντας μεγάλη κινητοποίηση, γιατί έχει αποδειχθεί ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα και τη μαζική συμμετοχή στο δρόμο έχουμε πετύχει λύσεις και κατακτήσεις, όπως το αφορολόγητο όριο, την επιστροφή φόρου πετρελαίου, την αποζημίωση για την ακαρπία κ.α. . 
      Σύντομα με νέο δελτίο τύπου θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής Παλλεσβιακού παναγροτικού συλλαλητηρίου.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια περιπατητών, προσκυνητών και πλήθους κόσμου που φέτος θα επισκεφτούν το Ιερό Προσκύνημα … [Read More...]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Γιώργος Κλιαμενάκης, γνωστός για την έντονη πολιτική του δράση και την αγωνιστική του στάση, προχώρησε σε μια ακόμα σφοδρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή, … [Read More...]