Το ΦΕΚ για παράταση της χορήγησης ενοικίου των σεισμόπληκτων της Σάμου

ΣΑΜΟΣ:
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή σε ΦΕΚ (1671/Β/17-3-2023) η απόφαση παράτασης για ένα έτος, της χορήγησης ενοικίου – συγκατοίκησης των σεισμόπληκτων της Σάμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ:
“Α. Παρατείνεται κατά ένα (1) χρόνο η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, χορήγηση της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ή με δωρεάν παραχώρηση χρήστες κατοικιών που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στην περίπτωση που ο/η δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να του/της χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτηρίου του/της, μέχρι τη λήξη των σχετικών τασσομένων προθεσμιών ή στην περίπτωση που προκύπτει ότι δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή, η εν λόγω επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδίκαια.
Β. Απαιτείται, για κάθε νέο τρίμηνο της παράτασης πλέον των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην παρ.2 του Κεφαλαίου Δ3 και στο Κεφάλαιο Δ4 της υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./26794/Α36/09.12.2020 (Β’ 5500, ΑΔΑ: 655Ξ465ΧΘΞ-ΨΣΥ) κοινής υπουργικής απόφασης, η υποβολή:
– Εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτροδότησης του σεισμοπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων του λογαριασμού) ή βεβαίωσης κατανάλωσης ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμοπλ κτου κτηρίου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου.
Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης όταν η σεισμόπληκτη κατοικία, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται.
– Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) των φορολογικών ετών 2020 και 2021 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/της δικαιούχου επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.
– Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) των φορολογικών ετών 2020 και 2021 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/της φιλοξενούντα/ουσας το/τη δικαιούχο επιδότησης συγκατοίκησης.
Εάν η υπηρεσία κρίνει απαραίτητο, δύναται να ζητήσει εγγράφως επιπλέον στοιχεία για την εξέταση της αίτησης χορήγησης επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης”.
Ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, μέσα από τη σελίδα του στο facebook δήλωσε σχετικά:
Ευχαριστούμε τον υφυπουργό, κ. Γ. Καραγιάννη, και τον Γ.Γ της Κυβέρνησης, κ. Σ. Κουτνατζή, για την άμεση ανταπόκριση στη διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας και την ταχύτατη, κατά άμεση προτεραιότητα, δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ“.
Δείτε στο παρακάτω PDF το απόσπασμα του ΦΕΚ που αναφέρεται στους σεισμόπληκτους της Σάμου:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

Πολιχνίτος, το μουσείο που πληγώσαμε

ΛΕΣΒΟΣ: Ποιός είναι εκείνος που έχει περιδιαβεί στο χωριό μας και δεν έχει εντυπωσιαστεί από τα μοναδικής ομορφιάς σπίτια του, με τα εξαιρετικά πελεκητά διακοσμητικά και τους … [Read More...]

Λήμνος- Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου : “Δήμαρχε δώστε εντολή για αθόρυβα πυροτεχνήματα στην φετινή Ανάσταση”.

ΛΗΜΝΟΣ: Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση, κατά την οποία συνηθίζεται να ρίχνονται πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.  Πολλά κατοικίδια ζώα είναι κροτοφοβικά και … [Read More...]

Η… επιστροφή του Φώτη

ΧΙΟΣ : Αντί μνημοσύνου για τα 59 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (26 προς 27 Μαρτίου 1964) και μιας και πλησιάζει η εβδομάδα των παθών και το Πάσχα, αντιγράφουμε μέρος … [Read More...]