Το “Μοιρολόϊ” από τις ενορίτισσες του ΙΝ Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Ημέρα πένθους  η Μεγάλη Πέμπτη για όλη τη χριστιανοσύνη. Η συγκίνηση της λαϊκής ψυχής για το θείο δράμα κορυφώνεται. «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας…».
Μετά την ακολουθία των παθών και τα δώδεκα ευαγγέλια, την Μεγάλη Πέμπτη κατά το έθιμο, γυναίκες μαυροφορεμένες, σε όλες τις Ενορίες της Kαλύμνου , διανυκτερεύουν στην εκκλησία, ξενυχτούν, φυλάγουν και μοιρολογούν το Χριστό, όπως συνηθίζουν να κάνουν για κάθε αγαπημένο τους νεκρό. Αποτελεί έναν αφηγηματικό θρήνο σχετικό με την μαρτυρική πορεία και Σταύρωση του Χριστού μέσα από τον συναισθηματικό κόσμο της τραγικής Μάνας.
Με το φακό του kalymnos-news.gr βρεθήκαμε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 , μετά την ακολουθία των παθών και τα δώδεκα ευαγγέλια, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πόθια , όπου η χορωδία με τις Ενορίτισσες μοιρολογούσαν.

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]