Το Σίγρι πιο κοντά στη Μυτιλήνη…. Η Λέσβος αλλάζει… Οκτώβριο τα εγκαίνια

ΛΕΣΒΟΣ:

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφτηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου τον οδικό άξονα «Καλλονής – Σιγρίου», για να διαπιστώσει προσωπικά ο ίδιος την πορεία των εργασιών.Τον κ Αθανασίου συνόδευσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ κ Αθανάσιος Πολύδωρος, με τον οποίο διέτρεξαν όλο το έργο από τον κόμβο της Αρίσβης μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου.
Κατά τη διαδρομή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το εργατοτεχνικό προσωπικό και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών και την αρτιότητα του έργου.
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:
«Είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτομαι το έργο και αυτή την φορά μπορώ να βεβαιώσω ότι είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που το Υπουργείο Υποδομών έχει ορίσει. Χρόνος παράδοσης έχει ορισθεί το τέλος Σεπτεμβρίου αυτού του έτους, αλλά θεωρώ ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Έτσι μια λεωφόρος 47χλμ με πλάτος 7,5μ (3,75 για κάθε λωρίδα) εγγυάται μια γρήγορη και ασφαλή διαδρομή προς και από το Σίγρι.
Στο έργο έχουν κατασκευασθεί οχτώ (8) οδικοί κόμβοι (Αρίσβης, Δαφίων, Φίλιας, Σκαλοχωρίου, Βατούσας, Άντισσας, Ερεσού και Σιγρίου), ενώ σε πολλά σημεία έχουν κατασκευασθεί ασφαλείς ισόπεδες διασταυρώσεις οδών.
Από τους 8 κόμβους ήδη στους 4 έχουν τοποθετηθεί οι στύλοι φωτισμού της ΔΕΗ (εντός των ημερών τοποθετούνται και στους άλλους 4), ενώ ολοκληρώνεται η διαγράμμιση και σήμανση με την τοποθέτηση οριοδεικτών.
Στο λιμάνι του Σιγρίου ολοκληρώνεται το αλιευτικό καταφύγιο και επίκειται η επέκταση της προβλήτας.
Τα δύο αυτά έργα, σε συνδυασμό με την αναγκαία αύξηση των δρομολογίων των πλοίων προς και από το Σίγρι θα δώσουν τεράστια οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε ολόκληρη τη Λέσβο.
Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης μας είναι η ανάπτυξη των νησιών μας και η Λέσβος αλλάζει».

Latest..

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ομόφωνα ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας που κλείνει τα Κέντρα Πρόληψης

ΙΚΑΡΙΑ: Επί του πέμπτου εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, το οποίο έτυχε της αποδοχής του σώματος γιατην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησή του, ο Πρόεδρος του Π.Σ. ενημέρωσε το … [Read More...]

Υπ. Υγείας: Οι θέσεις για Σάμο & Ικαρία στην προκήρυξη για 246 ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ

ΣΑΜΟΣ: Στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ οι οποίες απέβησαν άγονες κατά τις τελευταίες προκηρύξεις του Μαρτίου και του Ιουνίου … [Read More...]

Επιβεβαιώνεται το LIMNOSREPORT… τα 10 νησιά του Αιγαίου που οι Τούρκοι θα μπορούν να επισκέπτονται με διαδικασίες express .”Μέσα” η Λήμνος.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Ποιος τελικά κωλυσιεργεί; Το Υπουργείο ή οι Περιφέρειες; Τι έγινε στο Βόρειο Αιγαίο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ;

ΛΕΣΒΟΣ: Μετά από 5 χρόνια … θυμήθηκαν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και την ευθύνη που έχουν οι Περιφέρειες και ο ΣΥΡΙΖΑ..Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς … [Read More...]

Πρόσληψη και ορκωμοσία μόνιμης Γενικής Χειρούργου Επιμελήτριας Α στο Νοσοκομείο Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ Χτες Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία της η πρόσληψη της μόνιμης Ιατρού ΕΣΥ με ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και … [Read More...]