Οι Τούρκοι έρχονται στην Μυτιλήνη την περίοδο των εορτών αλλά κάτι ξεχάσαμε….

ΛΕΣΒΟΣ:

Κάθε περίοδο των Χριστουγέννων της πενταετίας 2014 – 2019, πορόλες τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές, κατέφθαναν στη Μυτιλήνη ακτοπλοϊκά μέσω Αϊβαλί, πάνω από 1.000 Τούρκοι επισκέπτες (κυρίως από Κωνσταντινούπολη, αλλά και από Σμύρνη & από άλλες πόλεις), για να περάσουν ένα όμορφο εορταστικό τριήμερο ή τετραήμερο.Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του προγράμματος “Χριστούγεννα ….. η Μυτιλήνη στα γιορτινά της !!!”, που διοργανωνόταν κάθε χρόνο, υπήρχε σε μόνιμη βάση ειδική πρόβλεψη και μέριμνα για την υποδοχή των Τούρκων επισκεπτών.
Με λιτές, αλλά πολύ χρήσιμες τελετές, υποδεχόμασταν στο Τελωνείο τους αφικνούμενους επισκέπτες, χορηγώντας τους το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα τούρκικα, μαζί με γλυκίσματα, τσάι, καφέ και καϊνάρ και φυσικά με χριστουγεννιάτικη μουσική, που κάποιες φορές εξελισσόταν ακόμα και σε αυτοσχέδιο χορό.
Για να μη ξεχαστούμε, επειδή βρισκόμαστε σ’ ένα φυσιολογικό μεταίχμιο αλλαγών στη Δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης, υπενθυμίζω την αναγκαιότητα οργάνωσης αντίστοιχων τελετών υποδοχής και κατά τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων και κυρίως κατά το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Αναγκαιότητα, διότι εκτός από τους λοιπούς προφανείς λόγους, οι διαδικασίες στο τελωνείο, είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρες και απαιτείται μία τονωτική “χαλάρωση” !!!

Latest..

Επιστολή προς μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]