Τρία επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια στο κέντρο της Μυτιλήνης κατεδαφίζονται

ΛΕΣΒΟΣ:

Μετά από προσπάθειες του Συλλόγου κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης “το κιρκινέτσι” κατεδαφίζονται στη συμβολή της οδού Ερμού με Πατριάρχου Κυρίλλου τρία επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια 
Τρία χαρακτηρισμένα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια της Μυτιλήνης, ξεκίνησαν να κατεδαφίζονται, αμέσως μετά το κλείσιμο της Αγοράς, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου .
Πρόκειται για τρία κτήρια στη σειρά, από την οδό Ερμού και μέχρι σχεδόν το μνημείο του ναού των Αγίων Θεοδώρων, επί της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου η οποία οδηγεί στα αδιέξοδα σοκάκια του ιστορικού κέντρου πίσω από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Τα δυο πρώτα από αυτά κατεδαφίζονται με φροντίδα των ιδιοκτητών τους ενώ το τρίτο το οποίο είχε χαρακτηρισθεί «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα κατεδαφίζονταν με τη φροντίδα του Δήμου Μυτιλήνης. Τελευταία όμως στιγμή, αργά σήμερα το μεσημέρι εμφανίστηκε εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη και θα προχωρήσει αυτός την κατεδάφιση.
Και τα τρία ακίνητα είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση προς το στενό δρόμο ενώ μετά από παρέμβαση του Συλλόγου κατοίκων της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού «το κιρκινέτσι», ο Δήμος Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Βατός και Στρατής Τζιμής «έτρεξαν» τη διαδικασία των απαραίτητων αυτοψιών, του χαρακτηρισμού των κτηρίων ως επικινδύνως ετοιμόρροπα και της κατεδάφισης.
Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» χαιρετίζει τη διαδικασία της κατεδάφισης στο σοκάκι καρμανιόλα στο ιστορικό κέντρο. Περίπου τέσσερα χρόνια με επαγγελματίες, και κατοίκους δώσαμε ένα πραγματικό «πόλεμο» προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι για τον κίνδυνο που διέτρεχαν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Η σημερινή κατεδάφιση αναδεικνύει πέραν του τέλους ενός κινδύνου για τους περαστικούς και το μνημείο των Αγίων Θεοδώρων. Η νέα δημοτική αρχή ας αγοράσει τα τρία αυτά μικρά οικόπεδα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να χτιστούν κι ας δημιουργήσει στην οδό Ερμού ένα μικρό χώρο πρασίνου και ανάπαυσης για τους πολίτες. Η πόλη μας και ιδιαίτερα το ιστορικό κέντρο έχει ανάγκη από τέτοιες μικρές παρεμβάσεις.

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]