Η “τρύπια δεξαμενή” στην Παλιόνησο και η πλήρης και προκλητική αδιαφορία Δημάρχου και ΔΕΥΑ Καλύμνου! (2 video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Μετά από τηλεφωνήματα και μηνύματα περιοίκων αλλά και διερχομένων, σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, πρωί και ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στην περιοχή της Παλιονήσου.
Δυστυχώς οι εικόνες που κατέγραψε με τη δεξαμενή, την μοναδική εγκατάσταση υδροδότησης των κατοίκων του Χωριού και των επιχειρηματιών της περιοχής, είναι απογοητευτικές ,λυπηρές αλλά και εξοργιστικές. Πλήρης εγκατάλειψη. Οι διαρροές νερού συνεχόμενες και σημαντικές. Μία δεξαμενή στο έλεος του θεού και με το πολυτιμότερο αγαθό το νερό να χύνεται και να καταλήγει στο δρόμο και στα χωράφια. Μία δεξαμενή που θυμίζει τον «Πίθο των Δαναΐδων», το γνωστό μύθο με το “τρύπιο πιθάρι” και την τιμωρία των Δαναϊδων στον Άδη, να ρίχνουν αιώνια νερό σε ένα πιθάρι με τρύπες. Βέβαια στην περίπτωση της δεξαμενής της Παλιονήσου, την προκλητική αδιαφορία του Δημάρχου και των υπευθύνων της ΔΕΥΑΚ την πληρώνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η εν λόγω δεξαμενή, κατασκευάστηκε πριν αρκετά χρόνια επί Νομαρχίας του Γιάννη Μαχαιρίδη και Επάρχου της Χρυσούλας Σιφωνιού για την υδροδότηση της Παλιονήσου. Την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης ανέλαβε η ΔΕΥΑ Καλύμνου.
Τα προβλήματα με τη δεξαμενή δεν παρουσιάστηκαν ξαφνικά τις προηγούμενες μέρες. Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει σημαντική διαρροή νερού, που με την πάροδο του χρόνου γίνεται και πολύ μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα το περισσότερο νερό με το οποίο η γεώτρηση τροφοδοτεί τη δεξαμενή, να χύνεται και οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής να μένουν χωρίς νερό, μεσούσης της θερινής περιόδου. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο τόσο ο Δήμαρχος που τυγχάνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ,όσο και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή. Όμως η αδιαφορία που έχουν επιδείξει για την επίλυση του προβλήματος, δυστυχώς είναι προκλητική.
Βέβαια να θυμίσουμε στο Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Διακομιχάλη τις αυστηρές συστάσεις που απηύθυνε, πριν ένα χρόνο στους καταναλωτές, να μην προβαίνουν σε σπατάλη του νερού απειλώντας τους με τσουχτερά πρόστιμα. Αλήθεια τώρα θα επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό του για την προκλητική σπατάλη νερού στη δεξαμενή της Παλιονήσου;
Δείτε 2 μικρά video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς. Στο πρώτο από την μεγάλη διαρροή νερού από τη δεξαμενή και στο δεύτερο ο καπετάνιος, βοσκός και κάτοικος της περιοχής Κώστας Πιζάνιας ,εκφράζει τα παράπονα του και την αγανάκτηση του για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση . Επίσης φωτογραφίες από τη δεξαμενή.
Η “τρύπια δεξαμενή” στην Παλιόνησο και η πλήρης και προκλητική αδιαφορία Δημάρχου και ΔΕΥΑ Καλύμνου.
Watch this video on YouTube
Ο καπετάν Κώστας Πιζάνιας για την “τρύπια δεξαμενή” στην Παλιόνησο Καλύμνου.
Watch this video on YouTube

Latest..