Αλ. Τσίπρας: «Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη, θα δώσουμε μάχη για να μην έχουμε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση»

ΧΙΟΣ :

Δεν παρέλαβε την δεύτερη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της συνταγματικής διαδικασίας για την αναζήτηση σχηματισμού κυβέρνησης.
«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή» είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως χάθηκε «μια σημαντική ευκαιρία για αλλαγή του τρόπου που κυβερνά η χώρα χάθηκε».
Μετά την κατάρρευση του στόχου για προοδευτική κυβέρνηση «μακράς πνοής» με το ΠΑΣΟΚ και το προ πολλού «όχι» του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι κατέθεσε στην ΠτΔ την εντολή.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε πως «το αποτέλεσμα είναι για μας ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ. Φοβάμαι και για την κοινωνία» είπε για να υπογραμμίσει ότι διαμορφώνονται οι συσχετισμοί, που αν επαναληφθούν στις δεύτερες εκλογές, «θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία. Μια παντοδυναμία της Ν.Δ. που η συμπεριφορά της στην προηγούμενη τετραετία δεν σέβεται το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό».
«Συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε»
«Αυτό είναι για μας το μεγάλο ζήτημα: να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών.
Οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, ενώ ανέλαβε «ακέραια την ευθύνη» και ζήτησε «συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το δικό μου ηθικό λεξιλόγιο σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη» υποστήριξε και ζήτησε να «δώσουμε μαζί τη μάχη» «με στόχο τη μεγάλη εικόνα και να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, παντοδύναμη κυβέρνηση αλλά και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός εκφραστής των διεκδικήσεων».
Επόμενη εντολή στον Ν. Ανδρουλάκη
Θα ακολουθήσει η τρίτη διερευνητική εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης δεν θα την αξιοποιήσει για να εξετάσει το ενδεχόμενο κυβέρνησης σχηματισμού, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κι αφού κανένα κόμμα δεν έχει συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία 151 εδρών στη Βουλή, οδηγούμαστε στις επαναληπτικές εκλογές.
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Latest..

Εργατικό κέντρο Σάμου: “ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική στην  υγεία-Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

ΙΚΑΡΙΑ: Η 64χρονη στην Κω και η 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, που ενώ έπρεπε να μεταφερθούν με ασθενοφόρο πέθαναν αβοήθητες λόγω ελλείψεων, είναι τα νέα θύματα του τεράστιου … [Read More...]

Αναστάτωση στο λιμάνι της Ρόδου (χθες Τετάρτη) μετά τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία της Blue Star- Αναχώρησαν με καθυστερήσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Τετάρτη απόγευμα, στο λιμάνι της Ρόδου καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία Διαγόρας και … [Read More...]