Βέσσα: «Τα όνειρά μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου», φεστιβάλ DEO (video)

ΧΙΟΣ :

Σε ένα ύπαιθρο μουσείο σύγχρονης τέχνης μεταμορφώνεται το μεσαιωνικό χωριό Βέσσα από τον οργανισμό DEO σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.
Από 6 Ιουλίου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2024, 8 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ρουάντα συμμετέχουν με έργα τους και μας καλούν να περιπλανηθούμε στα σοκάκια του χωριού.
Συνολικά 30 έργα των: Ahmet Doğu Ipek, Ανδρέα Λόλη, Francis Offman, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γεωργία Σαγρή, Σωκράτη Σωκράτους, Hale Tenger και Antrea Tzourovits, θα τοποθετηθούν σε 11 σημεία της Βέσσας.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας καλωσόρισε τον δημιουργό του DEO Ακη Κόκκινο και την υπεύθυνη για τις παράλληλες εκδηλώσεις Εβίτα Κυριαζή, που μίλησαν για αυτό το «περιπατητικό ταξίδι, μια περιπλάνηση εντός μας αλλά και στον κόσμο που κατοικούμε».
Με τις περσινές εκδηλώσεις του DEO να συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων 5 πολιτιστικών γεγονότων στην Ευρώπη από τους NEW YORK TIMES, φέτος φιλοδοξούν να αποτελέσουν και πάλι σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και της Ελλάδας.
Ο οικισμός της Βέσσας μεταμορφώνεται και τα εγκαίνια αυτής της υπαίθριας εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουλίου με την παρουσίαση και των καλλιτεχνών. Στις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχει και ειδικός χάρτης για τους μικρούς φίλους, που θα κολλούν σχετικά αυτοκόλλητα σε ένα παιχνίδι πολιτιστικού θησαυρού στο ξεχωριστό αυτό μαστιχοχώρι.
Στις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνονται μεταξύ άλλων οργανωμένες ξεναγήσεις και παρουσιάσεις από το Επιμελητείο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) και περιπατητικές διαδρομές σε συνεργασία με το Chios Hiking.
Το ωράριο επίσκεψης της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. με 9.00 το βράδυ.
Περισσότερες πληροφορίες για την DEO, τον πρώτο οργανισμό σύγχρονης τέχνης στη Χίο, καθώς και για το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στο www.deoprojects.com.

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]