Video: Η Κάλυμνος γιόρτασε τον “Όσιο Σάββα τον εν Καλύμνω”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.
Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (21-4-2024), ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.
Καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, βρισκόταν στο χώρο όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου Σάββα και μύρωνε τους πιστούς.
Παραβρέθηκαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτριος Μαραγκός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Μουσελλής και Πόπη Κουτούζη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Κρις Αλαχούζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ψαράς, Παντελής Ζωίδης
Από τις στρατιωτικές Αρχές παραβρέθηκε ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου και Αντιπροσωπεία Αξιωματικών.
Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πολλών πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου 2024,το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου του συλλειτουργούντων   του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ηγούμενου της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.
Παραβρέθηκαν ο ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μαραγκός, η Αντιδήμαρχος Πόπη Κουτούζη,ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Κρις Αλαχούζος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μικές Ζηρούνης, ο τέως Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.
Από τις στρατιωτικές Αρχές παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου και Αντιπροσωπεία Αξιωματικών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολoύθησε η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων. Την εικόνα του Οσίου Σάββα σήκωνε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής.
Δείτε video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς. Στο 1ο μέρος από τον Αρχιερατικό εσπερινό(20/4) και στο δεύτερο μέρος από τη θεία Λειτουργία και τη λιτανεία σήμερα Κυριακή 21/4

Latest..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας στον Δήμο Χίου έχουν ανακύψει πρόσφατα, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γιώργος Κλιαμενάκης, με άρθρο … [Read More...]

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 19:00,«Η άγνωστη γεωπολιτική της Ελληνικής Επανάστασης», στο “Μαρούλα” .

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]