ΒΙΝΤΕΟ: Και άλλοι παράτυποι μετανάστες στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Τρεις-τρεις έρχονται πλέον στη Σάμο οι βάρκες με παράτυπους μετανάστες, καθώς, μετά τους 43 που βγήκαν στο νησί την Τετάρτη, άλλοι 71 αποβιβάστηκαν χθες, Πέμπτη.
3 νέα περιστατικά αφίξεων παράτυπων μεταναστών στη Σάμο σε ένα 24ωρο – Ισάριθμες συλλήψεις διακινητών (βίντεο)Ειδικότερα, για νέα άφιξη ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη, η τοπική λιμενική Αρχή Σάμου, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κοκκαρίου, βόρεια του νησιού.
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Άμεσα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε λέμβο και περισυνέλλεξε τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς (6 κορίτσια, ένα αγόρι, 12 γυναίκες, 16 άντρες), καλά στην υγεία τους.
Τους μετέφερε στον λιμένα Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν στην ΚΕΔ στη Ζερβού.
Στο μεταξύ, πρωινές ώρες χθες, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο με παράτυπους μετανάστες και στη θαλάσσια περιοχή Σεϊτάνι (κεντρική φωτογραφία).
Εκεί περισυνέλεξε 18 αλλοδαπούς (4 κορίτσια, 5 αγόρια, 2 γυναίκες, 7 άνδρες), καλά στην υγεία τους.

Τους μετέφερε στον λιμένα Καρλοβάσου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν στην ΚΕΔ.
Σε τρίτη περίπτωση, πρωινές ώρες της Πέμπτης, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.
Εκεί περισυνέλεξε δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (ένα αγόρι, 5 γυναίκες, 12 άνδρες), καλά στην υγεία τους. και τους μετέφερε στον λιμένα Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν στην ΚΕΔ.
Και στα 3 αυτά περιστατικά οι λέμβοι καταστράφηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου.

Latest..

Κυρ. Μητσοτάκης: Ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη «δίπλα-δίπλα» – Τ. Ερντογάν: Να αναπτύξουμε περαιτέρω το θετικό κλίμα

ΛΕΣΒΟΣ: «Σήμερα πράγματι είναι μία μέρα ξεχωριστή καθώς ύστερα από επτά χρόνια συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, … [Read More...]

Συμφωνία με Τουρκία για προσωρινή βίζα – Η Λέσβος ανάμεσα στα νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται οι Τούρκοι με διαδικασίες express

ΛΕΣΒΟΣ: Πιο εύκολη για τους Τούρκους πολίτες θα είναι η επίσκεψή τους στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μετά την υπογραφή συμφωνίας κατά την επίσκεψη … [Read More...]