ΒΙΝΤΕΟ: Οι λιμενικοί στη Σάμο σώζουν βρέφος με ΚΑΡΠΑ

ΣΑΜΟΣ: Συγκλονιστικά πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό από την επιχείρηση διάσωσης βρέφους με ΚΑΡΠΑ πάνω σε περιπολικό σκάφος, τα ξημερώματα της Δευτέρας στη διάρκεια διάσωσης, εν μέσω σκότους, 37 παράτυπων μεταναστών, επιβαινόντων σε λέμβο, που ο διακινητής έσκισε και βούλιαξε στη θέα των λιμενικών.

Νεκρή γυναίκα σε λέμβο με μετανάστες ανοιχτά της Σάμου – Μωρό σώθηκε με ΚΑΡΠΑ
Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του για τους σημερινούς θανάτους τεσσάρων παιδιών στη Λέσβο και μίας γυναίκας στη Σάμο στα δύο νέα ναυάγια στο ΒΑ Αιγαίο με θύματα μετανάστες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Όπως σημειώνει, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σάμου, εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα, στη διάρκεια περιπολίας, τριάντα επτά (37) άτομα. Ακολούθησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Δύο εξ αυτών, μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. “Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε”.
Σε άλλο σημερινό περιστατικό, στις 6 τα ξημερώματα, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε είκοσι δύο (22) άτομα. “Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών, και ένα αγόρι 8 ετών.

 
Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές.
Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν.
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας.
Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.
Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη” τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.
 

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]