Βίντεο: Σκληρές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες στην Aegean Regatta 2023

ΛΕΣΒΟΣ:

Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των σκαφών για τη νίκη στην Aegean Regatta 2023 και η τελευταία ιστιοδρομία από τις Οινούσσες στα Καρδάμυλα θα κρίνει τους νικητές.Η μεγαλύτερη «μάχη» γίνεται στην κατηγορία ORC Performance όπου τα σκάφη Baximus και Αnatelousa Afroditi ισοβαθμούν στην πρώτη θέση. Στην κατηγορία ORC Sport, το Meliploe έχει πάρει το προβάδισμα.
Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, το βράδυ της Παρασκευής στις Οινούσσες έγινε η απονομή των επάθλων για την 3η ιστιοδρομία, το offshore σκέλος Καρδάμυλα – Οινούσσες.
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία 
ORC Performance 
1  VORRAS  (I.O.B.A.Θ.) με κυβερνήτη τον Αρίστο Χατζησταματίου
2 GRANMA X (Ν.Ο.Θ.) με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη
3  ΒΑΧΙΜUS (O.Φ.Θ. )  με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη  
ORC Sport 1 
1 ΜΑRAKI – PLUS CONSTRUCTION   (O.Φ.Θ) με κυβερνήτη το Δημήτρη Μαράκη
2 HAKUNA MATATA (Ν.Ο.Θ.Α.Κ.) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή
3 FAIRYTALE (Ο.Φ.Θ.)  με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ζάχο
ORC Sport 2 
1 MELIPLOE (Ν.Ο.Β.Α)  με κυβερνήτη τον Θανάση Πινιάρη 
2  ΤHEODORA (PORT BURGAS) με κυβερνήτη τον  Μiroslav Shopov
3 ΑSTRAPI  (N.Ο.Θ) με κυβερνήτη τον Βασίλειο Καπιτανίδη
ORC Sport 3 
1  ΚΥΜΟΤΗΟΕ (Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής) με κυβερνήτη τον Ευστάθιο Γιαννακόπουλο
2 DAS BOOT (Α.Σ.Ι.Α.Θ) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά
3 SUN FIZZ (Λ.Ο.Ι.Α.Θ. ) με κυβερνήτη τον Ευστράτιο Πάλλη
Το βράδυ της Πέμπτης έγινε στα πανέμορφα Καρδάμυλα η απονομή στους νικητές της 2ης ιστιοδρομίας και ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δήμου Χίου, της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο και της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής με την Πρόεδρο της ΕΑΘ Εριφύλη Βαρδάκη να ευχαριστεί τον Δήμαρχο Χίου για την υποδοχή και τη φιλοξενία στο νησί.
Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τόνισε: «Υποδεχθήκαμε στα Καρδάμυλα τους ιστιοπλόους μας της Aegean Regatta στον διάπλου του Αιγαίου. Ο Δήμος Χίου συμμετέχει έμπρακτα σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Το σημαντικό είναι οτι πριν λίγες ημέρες παραδώσαμε ολοκληρωμένο το λιμάνι των Καρδαμύλων, έργο πνοής για την περιοχή και όνειρο δεκαετιών. Η πρώτη λοιπόν ,αυτή η μεγάλη διοργάνωση, εγκαινίασε το Νέο Λιμάνι των Καρδαμύλων παρουσία πλήθους κόσμου.» 
Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τη στήριξη των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Οινουσσών και Χίου και την υποστήριξη του Επιμελητήριου Χίου. 
Δίπλα στους ιστιοπλόους σε όλη τη διοργάνωση, στέκονται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Χίου.
Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδιοργανωτές Όμιλοι είναι οι:  Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων.
Δείτε video για το τρίτο σκέλος  της Aegean Regatta:

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]