Βιβλιοπαρουσίαση: “Ιπποπόταμοι συντροφιάς” του Γιάννη Μακριδάκη, 24/4

ΧΙΟΣ :

Από την βιβλιοπαρουσίαση στο Βιβλιοπωλείο Librofilo, Κουκάκι, Αθήνα

Οι εκδόσεις “βιβλιοπωλείον της εστίας” και οι εκδόσεις “άλφα πι” προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη “Ιπποπόταμοι συντροφιάς”, την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 20:00 στο καφέ “Ρόδι” Μαγαζιωτίσσης 1, στην πόλη της Χίου.
Ιπποπόταμοι συντροφιάς
Μια ιστορία που πραγματεύεται το “ακούσιον”.
Πώς ζούμε τη ζωή μας ακούσια, πως φτάνουμε ακούσια να γινόμαστε Ιπποπόταμοι συντροφιάς.
Μια ιστορία εμπνευσμένη από το “ακούσιον” ως δίπολο με το σπουδαίο και το παγκόσμιο, μέσα από την περίπτωση των ανθρώπων της μαστίχας, που ζώντας ακουσίως τον βίο τους ενσαρκώνουν ένα σπουδαίο μνημείο άυλης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μια ιστορία βασισμένη σε προσωπική πρωτογενή εργασία και έρευνα επί της μαστιχοκαλλιέργειας αλλά και της κοινωνίας των μαστιχοχωρίων της Χίου, έρευνα η οποία υποστηρίχθηκε από το OnassisAiR και θα παρουσιαστεί στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 30 Μαΐου.

Μια ιστορία δοσμένη ως προς το ύφος και την αφήγηση με τρόπο ακούσιο, αφού ο συγγραφέας δίνει τον λόγο στους ήρωες να πουν όσα νιώθουν και αφήνει στον αναγνώστη τον ρόλο του ερευνητή για τα νοήματα και τους συμβολισμούς.

Προηγούμενο άρθροΜουσικό Σχολείο Χίου: Τριήμερο εκδηλώσεων στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Latest..

Meteo: Με μονοψήφιες θερμοκρασίες ξημέρωσε η Δευτέρα του Πάσχα σε πολλές περιοχές – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]