ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α. ΚΟΡΑΗΣ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου ‘’Αδαμάντιος Κοραής’’. Η πρόθυμη και θερμή συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων καθώς τονίζει τη σημασία και την αναγκαιότητα της διασύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη βιβλιοθήκη.

Νηπιαγωγεία
1ο Αγ. Μηνά
2ο Αγ Μηνά
2ο Νηπιαγωγείο Χίου
2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου
3ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου
4ο Νηπιαγωγείο Χίου
5ο Νηπιαγωγείο Χίου
8ο Νηπιαγωγείο Χίου
10ο Νηπιαγωγείο Χίου
11ο Νηπιαγωγείο Χίου
12ο Νηπιαγωγείο Χίου
Νηπιαγωγείο Κάμπου
Νηπιαγωγείο Καραμέλα
Νηπιαγωγείο Χελιδόνια  
Συνολικά 403 παιδιά από 14 Νηπιαγωγεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ο Μικρός Κοραής».

Δημοτικά Σχολεία
1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
3ο  Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Δημοτικό Σχολείο Κάμπου
Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων
Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλων
Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών
Δημοτικό Σχολείο Αγ Μηνά
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου
Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε 1133 μαθητές και μαθήτριες από 18 Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας. Συνολικά 546 παιδιά, Α’, Β’ & Γ’ δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ο μικρός Κοραής», 476 παιδιά Δ’, Ε’ & Στ’ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή». Παράλληλα 129 παιδιά συμμετείχαν  στο πρόγραμμα «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τέλος 22 παιδιά Στ’ τάξης δημοτικού σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822».

Γυμνάσια
1ο Γυμνάσιο Χίου
2ο Γυμνάσιο Χίου
3ο Γυμνάσιο Χίου
Γυμνάσιο Βροντάδου 
Στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης συμμετείχαν και 170 παιδιά από 4 Γυμνάσια της Χίου. Συμμετείχαν στα  προγράμματα « «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή» «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822».
Από τους 1706 μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στα προγράμματα, οι 949 συμμετείχαν «Μικρό Κοραή», οι 476 στο «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή», 130 στο «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822» και 151 στο «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη,  διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνώντην κ. Κυριακή Βαγιάνου, Φιλόλογο, το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]