Το «Βοστάνειο», το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου επισκέπτεται ο Ιάσων Πιπίνης

ΛΕΣΒΟΣ:

Το «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης, το ΕΚΑΒ αλλά και τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου επισκέπτεται αυτή την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, προκειμένου να συζητήσει με εργαζόμενους αλλά και με κατοίκους τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα της υγείας.«Έχω πει πολλές φορές, δημόσια, ότι προσωπικά πιστεύω πως η ενίσχυση του συστήματος υγείας πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα για τη Λέσβο και είναι καιρός πια σε αυτό να συμφωνήσουν όλοι», τονίζει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Πιπίνης.
Ο κ. Πιπίνης επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει σημαντικά τη Λέσβο στον τομέα της υγείας και με προσωπικό και με εξοπλισμό, ωστόσο αναγνωρίζω πως υπάρχουν κενά, που ορισμένες φορές έρχονται στην επιφάνεια με τέτοιο τρόπο που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες», ενώ αφήνει αιχμές για «παράγοντες με αρμοδιότητα», καθώς όπως υποστηρίζει «ορισμένα από τα κενά οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έφθασαν έγκαιρα και με σαφήνεια στην κεντρική κυβέρνηση, ως προτεραιότητα».
Ο κ. Πιπίνης προσθέτει: «Πριν από περίπου έναν χρόνο έδωσα δείγματα γραφής για τις προτεραιότητες που πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε στη Λέσβο και μεσολάβησα για να έρθει στο Μόλυβο, τους θερινούς μήνες, ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λύθηκε έτσι το πρόβλημα στο νησί; Προφανώς και όχι. Εγώ όμως, χωρίς καν να έχω αρμοδιότητα, αυτό μπόρεσα να κάνω και το έκανα, για δυο λόγους:
Ο ένας είναι ουσιαστικός, γιατί ωφελήθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, και ο άλλος είναι συμβολικός, θέλοντας να δείξω ότι το σύστημα υγείας για εμένα είναι η πρώτη προτεραιότητα και ότι το νησί χρειάζεται περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]