“Βούλιαξε” η Μυτιλήνη από Τούρκους τουρίστες για την Πρωτοχρονιά

ΛΕΣΒΟΣ:

Αυξημένη είναι η κίνηση των Τούρκων επισκεπτών στη Μυτιλήνη για την αλλαγή του χρόνου.Προέρχονται κυρίως από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη αλλά και από άλλες πόλεις και επιλέγουν τις ομορφιές και τη θερμή φιλοξενία της Λέσβου για να περάσουν ένα όμορφο εορταστικό τριήμερο.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Χατζηκυριάκοπρόεδρο Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, στο νησί αναμένονται πάνω από χίλια άτομα από Τουρκία αυτές τις ημέρες, ενώ το επισκέπτονται όλο τον χρόνο, ακόμη και τα Σαββσατοκύριακα και στηρίζουν τόσο την τοπική κουζίνα όσο και τα υπέροχα προϊόντα.
 Η υποδοχή τους γίνεται με γλυκίσματα, τσάι και καφέ και φυσικά με χριστουγεννιάτικη μουσική που κάποιες φορές εξελίσσεται σε αυτοσχέδιο χορό, ενώ, όπως είπε ο κ. Χατζηκυριάκος, ανάμεσα στα χωριά που προτιμούν όσοι έρχονται από τα απέναντι παράλια, είναι η Αγιάσος, ο Μόλυβος και το Πλωμάρι.
Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Λαχουρη στην ΕΡΤ:

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]