Βρακάδες: Φιλικό προς το Περιβάλλον Ημερήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι – Κυριακή 20/8

ΙΚΑΡΙΑ: Η Ικαρία φημίζεται για τη μακροζωία των κατοίκων της (Γαλάζια Ζώνη), αλλά και για τα παραδοσιακά πανηγύρια που προσελκύουν χιλιάδες λάτρεις κάθε χρόνο και παραπέμπουν στη μυθολογία του νησιού ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου.
Ωστόσο, αυτές οι <<βακχικές>> εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν ταυτόχρονα και μια άλλη μάλλον ζοφερή πραγματικότητα. Αφήνουν πίσω τους ένα επιζήμιο για το περιβάλλον αποτύπωμα, που εκδηλώνεται με την εξαιρετική ποσότητα σκουπιδιών –κυρίως πλαστικών– που αφήνονται πίσω στις τοποθεσίες των φημισμένων πανηγυριών του νησιού και καταλήγουν να διακοσμούν το εκπληκτικό φυσικό του τοπίο.
Σε μια προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αυτών των πανηγυριών, ο Προοδευτικός Σύλλογος Βρακάδων ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το δεύτερο φιλικό προς το περιβάλλον πανηγύρι που αποκλείει εντελώς τη χρήση πλαστικού και χρησιμοποιεί χάρτινα μπουκάλια νερού και κρασιού. Τα πάντα στο παραδοσιακό πανηγύρι των Βρακάδων, την Κυριακή, 20 Αυγούστου, θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα.
Αυτός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουμε να διοργανώνουμε πανηγύρια από δω και πέρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες του νησιού διοργανώνουν πανηγύρια στο μέλλον και ότι όλοι μας θα εμπλακούμε σε μια συλλογική προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση και ίσως εξάλειψη του περιβαλλοντικού τιμήματος που προσδίδουν αυτά τα αγαπημένα πανηγύρια στο εξαιρετικό και μοναδικό φυσικό τοπίο του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]