Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λέσβου – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

ΛΕΣΒΟΣ:

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.
Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.
update 1
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Λέσβου – Ενας ναυτικός διεσώθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών ανοιχτά της Λέσβου μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες με 14 άτομα πλήρωμα. Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν αγνοούμενο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.
update 2
Ποιο ήταν το πλοίο που βυθίστηκε
Το «Raptor» ήταν πλοίo μεταφοράς γενικού φορτίου (general cargo). Ναυπηγήθηκε το 1984 και έπλεε με σημαία των Κομόρων. Η χωρητικότητα του και το βύθισμά του ήταν 6338 t DWT και 7.4 μέτρα αντίστοιχα.
Επίσης, το ολικό μήκος του (LOA) ήταν 106 μέτρα και το πλάτος του 16.62 μέτρα. Έδρα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του είναι ο Λίβανος.
Ο καπετάνιος, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του «Raptor», μετέδωσε σήμα κινδύνου «mayday» σε παραπλέοντα πλοία.
Περισσότερα σε λίγο – συνεχής ενημέρωση

Latest..

Νορβηγία: Αναμένεται σήμερα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]