Ξεκινάει το τελευταίο μέτωπο στο έργο της προκυμαίας – Τι αλλάζει από 8 Μαΐου

ΛΕΣΒΟΣ:

Προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω επέκτασης έργου(Ανάπλαση παραλιακού μετώπου – προκυμαία & πλατεία Σαπφούς)

  1. Το Γραφείο Τροχαίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και όλους όσους δραστηριοποιούνται στην προκυμαία Μυτιλήνης ότι από πρωινές ώρες της Τετάρτης 08 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί επέκταση των εργασιών του έργου (Ανάπλαση παραλιακού μετώπου – προκυμαία & πλατεία Σαπφούς) από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και της ανάδοχης εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ». Οι εργασίες θα επεκταθούν στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι τράπεζας της Ελλάδος, έως στο ύψος έναντι του κτηρίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «από την πλευρά της θάλασσας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων Υπηρεσίας μας θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

  1. Από ώρα 06:00 την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024, θα απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του Παλιού Δημαρχείου έως το κτήριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Επιτρέπεται η στάθμευση μόνο οχημάτων που σταθμεύουν στην ελεγχόμενη Ρ-69, στην εσοχή του Δημοτικού Θεάτρου και στις θέσεις ΑΜΕΑ. Στάση ή Στάθμευση επί των λωρίδων κυκλοφορίας θα απαγορεύεται και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις με αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι ημέρες από το Τμήμα Τροχαίας του Κ.Λ Μυτιλήνης .
  2. Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η διάβαση πεζών θα λειτουργούν κανονικά, ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες στο παλαιό Λιμεναρχείο δεν θα λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς Τελωνείο. Η διάβαση πεζών και η στάση λεωφορείων από την πλευρά της θάλασσας στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, θα επαναλειτουργήσουν.
  3. Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:
  • Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.
  • Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.
  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (Φορτηγά – Λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.
  • Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.
  1. Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εργασιών.

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]