ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΑΜΑΝΙΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Κάθε χρόνο οι λάτρεις των μανιταριών στη Χίο έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο να χαίρονται. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμφάνιση των αμανιτών, ενός είδους βρώσιμου μανιταριού που αποτελεί παραδοσιακό μεζέ στην τοπική κουζίνα.

Οι αμανίτες είναι γνωστοί για την πλούσια γεύση τους και αποτελούν έναν νόστιμο μεζέ. Κάθε χρόνο οι Χιώτες και οι Χιώτισσες περιμένουν την εμφάνισή τους στις δασώδεις περιοχές του νησιού για να ξεκινήσουν το μάζεμά τους.

Η διαδικασία της συλλογής των αμανιτών είναι μια δραστηριότητα που γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς απαιτεί γνώση και εμπειρία για να διακρίνει κανείς τα βρώσιμα είδη από τα δηλητηριώδη. Οι ντόπιοι, έμπειροι στην τέχνη της συλλογής αμανιτών, μεταφέρουν αυτή τη γνώση από γενιά σε γενιά, διατηρώντας ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής παράδοσης ζωντανό.

Latest..

Σάμος: Όπλα, ναρκωτικά και αρχαία

ΣΑΜΟΣ: Πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα δύο σπίτια ενός 66χρονου Έλληνα στη Σάμο, όταν τα έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο … [Read More...]

Take Care Of your Trails 2024

ΛΕΣΒΟΣ: Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια εκστρατεία TCoYT είναι εν εξελίξει.Take Care of Your Trails – Φρόντισε τα μονοπάτια σου. Η … [Read More...]