Υγεία: Πανελλαδική κινητοποίηση- στάση εργασίας από ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο, 30/11

ΧΙΟΣ :

“Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα, από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου, για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλώντας στη συγκέντρωση για την Υγεία την Πέμπτη 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 11.30  π.μ. στην πλατεία Βουνακίου και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 –15.00, της ίδιας μέρας.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Χίου κηρύσσει
Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30/11/2023 κατά τις ώρες 11.30 έως
τη λήξη του ωραρίου και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της
δύναμής του να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του τομέα της υγείας στο νησί μας στην πλατεία Βουνακίου, την Πέμπτη 30/11/2023 και ώρα 11.30 π.μ..
ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
“Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η κατάσταση στις δομές υγείας των νησιών είναι τραγική. Εκεί έχει οδηγήσει η διαχρονική πολιτική του κόστους οφέλους όλων των κυβερνήσεων, που ζυγίζουν τις ανάγκες του λαού με τη μεζούρα του κέρδους του κεφαλαίου. Αποτέλεσμα οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και το τραγικό γεγονός να θρηνούμε θανάτους λόγω των εγκληματικών ελλείψεων!!
“Η κυβέρνηση θορυβήθηκε από την κινητοποίηση των νησιωτών!
Η σύγκρουση με την πολιτική που για το λαό αφήνει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών και για τους επιχειρηματικούς ομίλους μεγάλες ευκαιρίες κερδοφορίας, είναι μονόδρομος.
“Στις ερωτήσεις των συναδέλφων, το υπουργείο απάντησε ότι δεν πάνε οι γιατροί στα νησιά, και ότι λείπουν ειδικότητες ακόμα και από την Αθήνα. Δε δεσμεύτηκε πάνω στο δίκαιο αίτημα να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις σε γιατρούς. Όσο δε συμβαίνει αυτό, θα γίνεται αντικειμενικά δύσκολο να έρχεται γιατρός, με δεδομένη την εντατικοποίηση, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελλείψεις σε βασικό μηχανικό εξοπλισμό κλπ.”.
“…Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα το λαό του νησιού μας να πάρει ακόμα πιο αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια του, καλεί τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν δυναμικά στην νέα κινητοποίηση για την υγεία τη Πέμπτη 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:30 στην Πλατεία Βουνακίου.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
• ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των
ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία.
Το νοσοκομείο της Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, επικουρικό προσωπικό) και σε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού ούτε των επισκεπτών.
Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί και μειωμένο προσωπικό.
Σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η
περαιτέρω υποβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας.
Ελλείψει του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού αλλά και
μηχανημάτων, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφασίζει να αναθέσει τις διαγνωστικές διαδικασίες του ακτινολογικού στην Αθήνα και όχι να καλύψει τις κενές θέσεις προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην πλήρη υποβάθμιση του τομέα της υγείας αλλά και του επιπέδου διαβίωσης στο νησί μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 Άμεσες προσλήψεις ιατρών ακτινολόγων αλλά και όλων των
ιατρικών ειδικοτήτων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας καθώς και του λοιπού απαραίτητου
παραϊατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χειριστών στο
ακτινολογικό τμήμα
 Άμεση κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού
 Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]