Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, εντυπωσίασε για άλλη μια  φορά διοργανώνοντας το Σάββατο βράδυ, την πιο μοσχοβολιστή εκδήλωση του καλοκαριού “ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ”!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ στο όμορφο και χαμογελαστό κορίτσι  ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΠΗ του Βαγγέλη και της Ειρήνης Γιωργαλά, που χάθηκε τόσο ξαφνικά και πρόωρα….
Η φιλόξενη πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου γέμισε με την παρουσία των Μελών και Φίλων του Συλλόγου. Η Εκδήλωση «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ», τα είχε όλα! Παραδοσιακούς χορούς από το υπέροχο χορευτικό του Συλλόγου, βιντεοπαρουσίαση, νησιώτικο γλέντι και  τραγούδια  από τον Νικόλα Καραολάνη και την μουσική παρέα του και Χιώτικα κεράσματα. Ο  χαρισματικός Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, διάνθισε τα τραγούδια και τους χορούς της Χίου με πληροφορίες και σχόλια για την ιστορία, την λαογραφία και την εθνογραφία των Μαστιχοχωρίων και μάγεψε το ακροατήριο!
Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου,  καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με το μοναδικό και ευλογημένο προϊόν της μαστίχας, για την ΕΜΧ, την MEDITERRA,  και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ και  διάβασε τις επιστολές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Χίου – Ψαρών και Οινουσσών  κκ. Μάρκου και του  Πυργούση Προέδρου  της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ κου Γιώργου Τούμπου! Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ , συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση της  ξεχωριστής  αυτής εκδήλωσης  και τους προέτρεψε να  συνεχίζουν να προσφέρουν πολιτισμό  μέσα από τις όμορφες εκδηλώσεις τους!

Latest..

Νέα Αριστερά: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πληρωμή ενισχύσεων στους νησιώτες κτηνοτρόφους»

ΛΕΣΒΟΣ:  Η Νέα Αριστερά κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους των νησιών μας.Προς κκ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και … [Read More...]