Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καρδάμαινα, επιστρέφουν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες

ΚΩΣ:

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στην Καρδάμαινα. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα επιχειρούν και πάλι και η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ενώ οι τουρίστες επιστρέφουν σιγά σιγά στα ξενοδοχεία τους.
To ίδιο συμβαίνει και με τους κατοίκους του χωριού που απ’ το πρωί επιστρέφουν στην βάση τους.
Συγκλονιστική η συμπαράσταση του κόσμου, των απλών πολιτών και των εθελοντών αφού άμεσα συγκεντρώθηκαν, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και νερά για τους χιλιάδες ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο της Αντιμάχειας, και στα σχολεία της Αντιμάχειας όπως και στο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, στο Νηπιαγωγείο Πυλίου και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης».
Περίπου 300 άτομα φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό κλειστό γήπεδο Κω «Δημήτρης Παππούλης»

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, οι μόνιμοι κάτοικοι της Καρδάμαινας ( μεταφέρθηκαν κυρίως σε φιλικά σπίτια)  και οι επισκέπτες έχουν σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους.
Ένας από αυτούς τους χώρους, είναι το δημοτικό κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Παππούλης», ο οποίος φιλοξενεί απόψε περίπου 300 άτομα (έξι λεωφορεία) ανάμεσα τους μικρά παιδιά τα οποία θέλησαν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, με τη βοήθεια των εθελοντών που φρόντισαν να διαθέσουν ιματισμό για να ξαπλώσουν.
Εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονται επί ποδός, με τον κόσμο να μεταφέρει φαγητά, είδη προσωπικής καθαριότητας  και  κλινοσκεπάσματα, ενώ  γίνεται έκκληση για περισσότερες κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Άνοιξε ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο και το πολιτιστικό κέντρο »Γαληνός Φλάσκος΄΄ στο Πυλί για να φιλοξενήσει κόσμο

Ο παιδικός σταθμός,το νηπιαγωγείο στο Πυλί και το πολιτιστικό κέντρο »Γαληνός Φλάσκος΄΄  άνοιξαν για να φιλοξενήσουν  κόσμο.
Στους χώρους βρέθηκε η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη η οποία επέβλεψε τις προετοιμασίες των χώρων για να μπορεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος να φιλοξενηθεί και να ξεκουραστεί, ενώ αρκετοί είναι οι εθελοντές οι οποίοι μάζεψαν τρόφιμα και νερά για να διαθέσουν σε όλους.

Πηγή:  Kos TV – Δημοτική Τηλεόραση Κω

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]