Υπογραφή σύμβασης για το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης των οδικών προσβάσεων προς τουριστικούς πόλους του Δήμου Λήμνου ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης και βελτίωσης των οδικών προσβάσεων προς τουριστικούς πόλους του Δήμου Λήμνου, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. 
Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020 και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, αφορά στη βελτίωση βατότητας των οδικών προσβάσεων προς βασικούς τουριστικούς πόλους του Δήμου Λήμνου και αποσκοπεί αφενός στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών και αφετέρου στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και  φυσικά της εμπειρίας των επισκεπτών.
Το έργο περιλαμβάνει κάτωθι επεμβάσεις:
1) Αποκατάσταση τμήματος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στην παραλία Πλατέως.
2α) Αποκατάσταση τμήματος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στον παραλιακό οικισμό Αγίου Ιωάννη της Κοινότητας Κάσπακα.
2β)Αποκατάσταση τσιμεντοστρωμένου δρόμου που βρίσκεται εντός του οικισμού Κάσπακα (από ιδιοκτησία Βαγιάκου προς το ρέμα ‘’Ραγκαβά).
3) Τσιμεντόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού από τη διασταύρωση Χαβούλι-Φαναράκι προς τη παραλία ‘’Χαβούλι’’ της Κοινότητας Μούδρου.
4) Επεμβάσεις στη παραλιακή οδό του Ρωμέικου Γιαλού στην Κοινότητα Μύρινας.
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Η συμβολή του τουρισμού στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Λήμνου είναι όλο και μεγαλύτερη. Η βελτίωση των προσβάσεων και η αισθητική αναβάθμιση των περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος έρχονται να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Η σύμβαση που υπεγράφη, ύψους άνω του 1,3 εκατ. ευρώ, αφορά σε βασικούς πόλους έλξης επισκεπτών. Δεδομένου ότι το τουριστικό ενδιαφέρον επεκτείνεται πλέον σε πολλές περιοχές του νησιού, η μελλοντική διεύρυνση των παρεμβάσεων σε περισσότερους πόλους τουριστικού ενδιαφέροντος κρίνεται επιβεβλημένη. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη σημασία των έργων αυτών για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που επίσης αποτελεί προτεραιότητα».
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΧΙΟΣ : Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπέβαλλε ο Νότης Μηταράκης σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με τον Νέο … [Read More...]