Ζητούνται νέοι ερευνητές ιστοριών για το Istorima και στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Istorima ανοίγει πρόσκληση για συνεργασία με νέους και νέες (18 – 35 ετών) στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων, της Χίου και των Ψαρών και στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής και Κιλκίς.Οι νέοι και νέες θα εκπαιδευτούν στην διαδικασία συλλογής ιστοριών του τόπου τους με σκοπό να γίνουν οι επόμενοι Ερευνητές του Istorima.
Το Istorima προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση και εκπαίδευση σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει και απασχολήσει περισσότερους από 400 νέους Ερευνητές από διαφορετικούς νομούς και έχουν συγκεντρωθεί 10.000 ιστορίες.
Οι ερευνητές του Istorima βρίσκουν αφηγητές στον τόπο τους και συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος κοινωνικών θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες. Οι αφηγήσεις θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό και στην ιστοσελίδα www.istorima.org σε podcast, video και γραπτή μορφή.
Περιγραφή των θέσεων ερευνητών του “Istorima”
6μηνη προσωρινή απασχόληση
Ο κάθε Ερευνητής καταγράφει προφορικές ιστορίες και διηγήσεις στον τόπο διαμονής του, παλιές και σύγχρονες, πάνω σε θέματα ιστορικά, τοπικά, από ένα εύρος θεμάτων (archive.istorima.org). Κάποιες συνεντεύξεις θα ορίζονται θεματικά από το Ιstorima, ενώ κάποιες θα είναι προσωπική σας επιλογή. Η διαδικασία περιλαμβάνει:
Εύρεση αφηγητή και ιστορίας
Ηχητική καταγραφή της ιστορίας μέσω του εξοπλισμού που παρέχεται
Εισαγωγή στοιχείων της ιστορίας σε ηλεκτρονική φόρμα
Περίληψη και απομαγνητοφώνηση της ιστορίας
Συλλογή 30 προφορικών ιστοριών στο διάστημα των 6 μηνών
Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές ημερίδες
Απατείται:
Ο Ερευνητής δεν παρέχει υπηρεσίες με σχέση μισθωτής εργασίας, δεν έχει αναλάβει για λογαριασμό τρίτου, εκτέλεση έργου και δεν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, ούτε είναι επιτηδευματίας
Ηλικία 18-35 ετών
Δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα
Τόπος κατοικίας: Σάμος, Χίος, Ικαρία, Φούρνοι Ικαρίας, Ψαρά
Εκπαίδευση, προσόντα
Απολυτήριο Λυκείου ή Πτυχίο Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι απαιτούμενα
Πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προτιμητέο
Άπταιστη γνώση Ελληνικής γλώσσας, στον προφορικό και γραπτό λόγο
Εξοικείωση με τη χρήση μέσων και εφαρμογών τεχνολογίας και ψηφιακού εξοπλισμού
Δεξιότητες, χαρακτηριστικά
Αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του
Επικοινωνία
Ενεργητική ακρόαση
Συνέπεια και αξιοπιστία
Δυνατότητα να εργαστεί αυτόνομα
Δυνατότητα να χτίζει διαπροσωπικές σχέσεις
Πλεονεκτήματα
Απόκτηση σημαντικής προϋπηρεσίας και δεξιοτήτων
Ευέλικτο ωράριο εργασίας
Ικανοποιητική αμοιβή
Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org.
Για να κάνετε αίτηση για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Χίο και Ψαρά κάντε κλικ εδώ.
Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Getty Trust Katherine Fleming. Το Istorima είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και το έργο υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.
Το Istorima είναι μία Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου αρχείου προφορικών ιστοριών της Ελλάδας και την προσφορά προσωρινής απασχόλησης σε νέους. Το Istorima πραγματοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Ενίσχυση και Επανεκκίνηση των Νέων.

Latest..

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Τη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Η εικόνα στον αρχαιολογικό και μουσειακό λόγο» διοργανώνει το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και … [Read More...]

Εργατικό κέντρο Σάμου: “ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική στην  υγεία-Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

ΙΚΑΡΙΑ: Η 64χρονη στην Κω και η 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, που ενώ έπρεπε να μεταφερθούν με ασθενοφόρο πέθαναν αβοήθητες λόγω ελλείψεων, είναι τα νέα θύματα του τεράστιου … [Read More...]

Αναστάτωση στο λιμάνι της Ρόδου (χθες Τετάρτη) μετά τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία της Blue Star- Αναχώρησαν με καθυστερήσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Τετάρτη απόγευμα, στο λιμάνι της Ρόδου καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία Διαγόρας και … [Read More...]

ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΜΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΧΙΟΣ : Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. εναντίον της ΔΕΥΑΝ Χίου σχετικά με την απόφαση της να διακόψει μονομερώς 4.965 αρδευτικές … [Read More...]