Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου και τα λαϊκά προβλήματα

ΣΑΜΟΣ:
Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που παρουσίασε η δημοτική αρχή ανατολικής Σάμου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, καθώς και στον απολογισμό για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του 2022. Παράλληλα η Λαϊκή Συσπείρωση υπέβαλε ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα λαϊκά προβλήματα των κατοίκων της ανατολικής Σάμου
Όπως αναφέρουν για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου οι υπεύθυνοι της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, “στο επίκεντρο ήταν το “προκλητικό και απαράδεκτο” γεγονός, ότι το ύψος του προϋπολογισμού του προγράμματος προσεγγίζει αυτό του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου. Δηλαδή για τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας δίνονται περίπου τα ίδια χρήματα με αυτά που αποσκοπούν στην ενίσχυση των κερδών για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.
Ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, βιώνουν κυριολεκτικά εργασιακό μεσαίωνα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού ξεκαθάρισε ότι οι αφίξεις εξαρτώνται από το ποσοστό κέρδους που πετυχαίνουν οι τουρ οπερέιτορς σε κάθε προορισμό και από την αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να κάνουν διακοπές λόγω μισθών και συντάξεων πείνας, πρότεινε ένα ριζικά διαφορετικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής.
Ενδεικτικά τόνισε: “Βάλτε επιτέλους σε λειτουργία τον Βιολογικό του Βαθιού, να σταματήσει να βρωμάει όλη η παραλιακή ζώνη και τα Προσφυγικά.
Δώστε στη πόλη δημοτική αστική συγκοινωνία.
Δώστε λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης σε ποσότητα και ποιότητα.
Κάντε αγροτική οδοποιία και έργα άρδευσης για τους αγρότες και μην τους παραμυθιάζετε ότι είναι δεμένοι στο άρμα “Τουρισμός ή Θάνατος”.
Κάντε αντιπυρικές ζώνες στα χωριά και τους οικισμούς, για να’ χουμε να δείχνουμε στους Τουρίστες, αφού όλα τα συνδέετε με τον Τουρισμό.
Και τέλος πείτε στους φίλους σας μεγαλοξενοδόχους, που τους παραχωρήσατε και δωρεάν γραφεία, να εφαρμόζουν το 8ωρο, να μην προσλαμβάνουν εργαζόμενους για 4ωρα που γίνονται εννιάωρα, να τηρούν τα ρεπό, να προσλαμβάνουν όσους απαιτούν οι ανάγκες για να μην έχουν μια καμαριέρα για 24 δωμάτια, να επαναπροσλαμβάνουν τους απολυμένους τους, να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις και να σταματήσουν τις ατομικές, και βέβαια να τους πληρώνουν τα δεδουλευμένα και να μην τους έχουν απλήρωτους για μήνες, όπως συμβαίνει τώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Αυτά και πολλά ακόμη που μπορεί να προσθέσει κανείς, μπορούν πραγματικά να κάνουν ένα τόπο ελκυστικό και κυρίως φιλόξενο προς τους επισκέπτες του, μπορούν να προσθέσουν στη φήμη του, μπορούν να γίνουν η “ετικέτα” του που δεν θα είναι αποτέλεσμα διαφημιστικής “ευφυίας”, αλλά ουσιαστικού κοινωνικού αντικρίσματος”.
• Ειδικότερα για τον απολογισμό των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που παρουσίασε η δημοτική αρχή, η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε ότι “τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει την ουσιαστική σφραγίδα του δήμου αλλά αποτελούν δραστηριότητες των πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων που τις οικειοποιείστε”.
“Αν πράγματι θέλετε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής και αθλητικής παρέμβασης- τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση – μπορείτε κυρίως να:
Βοηθήστε τις λαϊκές οικογένειες να έχουν τα παιδιά τους δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα μουσικής, χορού, ζωγραφικής κλπ. Προσλαμβάνοντας δασκάλους για να κάνουν δωρεάν μαθήματα. Αλλά εδώ μια μουσική σχολή υπήρχε και την κλείσατε. Μην πείτε δεν ήσασταν εσείς, όλοι είσαστε διαχρονικά και μονίμως στη διοίκηση του δήμου. Εσείς και τα κόμματά σας.
Δημιουργείστε υποδομές για την καλλιτεχνική ερασιτεχνική δραστηριότητα. Στεγάστε και ενισχύστε τους Συλλόγους που κατά τ’ άλλα σπεύδετε να τους αγκαλιάσετε όταν έχουν να σας προσφέρουν έτοιμο έργο.
Επαναφέρετε τα καταργημένα Προγράμματα μαζικού αθλητισμού, να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να αθλείται χωρίς να πρέπει να βάζει το χέρι στη τσέπη.
Φτιάξτε υποδομές για μαζικό αθλητισμό και ενισχύστε τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς Συλλόγους που αναγκάζονται να ζητάνε συνδρομές από τα παιδιά που αθλούνται, για να τα βγάλουν πέρα“.
Οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα λαϊκά προβλήματα
Οι υπεύθυνοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ανατολικής Σάμου αναφέρουν σχετικά με το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τα εξής:
Με απαράδεκτη καθυστέρηση και μόνο μετά από Αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 19-12-2022, δόθηκαν μόλις χθες (31-1-2023) απαντήσεις στα αιτήματα των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου που είχαν επιδοθεί στη δημοτική αρχή 4 μήνες πριν (1-10-2022).
Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν εκπρόσωποι των κατοίκων δεν έγινε γενικευμένη συζήτηση όπως ζητούσαμε, ενώ οι απαντήσεις που δόθηκαν αφορούν μέρος των προβλημάτων, τα οποία πρόκειται «να» αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση παραμένει στις θέσεις της για πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και ειδικότερα της αποτελεσματικής προστασίας του οικισμού από τη θάλασσα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση της 31 Γενάρη 2023 κατέθεσε επίσης τις παρακάτω ερωτήσεις:
1) Για το νερό ύδρευσης στους Μυτιληνιούς , όπου συχνά – πυκνά εμφανίζονται στις μετρήσεις αυξημένα όρια αρσενικού. Απ’ ότι αποδεικνύεται ούτε με φίλτρα δεν γίνεται δουλειά. Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν και να ελέγχονται αν δουλεύουν σωστά, αλλά χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως η μάστευση επιφανειακών νερών και η εγκατάλειψη σταδιακά των συγκεκριμένων γεωτρήσεων που δίνουν αρσενικό και βαρέα μέταλλα. Προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχει κάποιος σχεδιασμός της δημοτικής αρχής; Και τι προβλέπει:
#Το δεύτερο σκέλος αφορά το έργο αντικατάστασης του δικτύου του χωριού που έχει μείνει στη μέση και με σοβαρές κακοτεχνίες . Μας είχατε ενημερώσει ότι βρίσκεται στη φάση δημοπράτησης. Τι έγινε τελικά ή τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον;
2) Σχετικά με τις επισκευές των σχολικών κτιρίων που είχαν μεγάλες ζημιές, υπάρχει κάποια εξέλιξη; Ρωτάμε γιατί η τελευταία ενημέρωση έλεγε ότι ο δήμος έχει παραδώσει τις μελέτες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ο οποίος θα αναλάβει τα έργα. Που βρίσκεται τώρα το θέμα;
3) Είχαμε επανειλημμένα θέσει το θέμα της αντιπυρικής προστασίας χωριών και οικισμών. Ειδικότερα υπήρξε μια κίνηση των κατοίκων των Βουρλιωτών με Υπόμνημά τους και είχαν γίνει αυτοψίες από μηχανικούς του δήμου. Σε συνάντησή μας με την κ. Γιοβάνη πριν τις γιορτές μας ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται στη Διεύθυνση Δασών. Έχουμε κάποια εξέλιξη;
4) Τι ενημέρωση υπάρχει από την περιφερειακή διοίκηση για το δρόμο στ’ Αυλάκια σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης των έργων και παράδοσης του δρόμου στη κυκλοφορία“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]