Ενημέρωση στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλύμνου για την οδική ασφάλεια από το ΑΤ Καλυμνίων.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Την Πέμπτη 25/4/2024 έλαβε χώρα στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλύμνου μια αξιόλογη δράση που αφορούσε στην ενημέρωση των μαθητών/τριών για τα τροχαία και την οδική ασφάλεια. Ο Υπαστυνόμος Μαρκόπουλος Πασχάλης και ο Σ.Φ. Τσουκαλάς Νομικός Παντελεήμων προσήλθαν στο σχολείο και μίλησαν σε μαθητές/τριες της Α’ τάξης (τμήματα Α1, Α3 και Α4) με απλό και κατανοητό τρόπο για βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούν τόσο ως πεζοί όσο και ως επιβάτες ποδηλάτων – μοτοποδηλάτων. Για παράδειγμα η ένδυση των ποδηλατών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, οι ποδηλάτες/μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να σέβονται τους πεζούς και να μην κινούνται στα πεζοδρόμια και να οδηγούν πάντοτε στα δεξιά του δρόμου φορώντας απαραίτητα κράνος.
Τονίστηκε η σημασία της οδήγησης χωρίς ακουστικά ή κινητά στο χέρι και το ότι οι οδηγοί να ακουμπούν και με τα δύο χέρια στο τιμόνι. Επισήμαναν ότι ο καλός οδηγός δεν απορρίπτει σκουπίδια στους δρόμους, δεν εκθέτει εκτός του οχήματος τα χέρια, διατηρεί την απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό οδηγό για αποφυγή ατυχημάτων και κυρίως κινείται με υπομονή και όχι επιθετικά.
Όσον αφορά στην οδήγηση μοτοσυκλετών από τους μαθητές του σχολείου μας, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας συνέστησαν στους μαθητές/τριες την αναγκαιότητα κτήσης διπλώματος οδήγησης, το νομικό κενό στο οποίο εκτίθενται σε περίπτωση ατυχήματος και στις νομικές κυρώσεις που η έλλειψη αυτού (του διπλώματος) θα επιφέρει.
Τέλος, επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά η προσεκτική οδήγηση και ο συνδυασμός αυτής με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Δεδομένου του ότι έχουν συμβεί σε όλη τη χώρα και στον νησί μας ατυχήματα λόγω αυτού του γεγονότος, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας συνέστησαν την προσοχή στους μαθητές/τριες για την αποφυγή τέτοιων άσχημων και θλιβερών περιστατικών
Το ΕΠΑ.Λ Καλύμνου απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή

Latest..

Και πάλι δια χειρός Μαρίας Σαρρή-Μπελλέ ο επιτάφιος Αγιου Ισίδωρου Βροντάδου. Με την μεγάλη βοήθεια πάλι των κοριτσιών της ενορίας!

ΧΙΟΣ : Και πάλι δια χειρός Μαρίας Σαρρή-Μπελλέ ο επιτάφιος Αγιου Ισίδωρου Βροντάδου. Με την μεγάλη βοήθεια πάλι των κοριτσιών της ενορίας! | … [Read More...]