Πάτμος: Διεκδίκηση δημιουργίας ξυλουργική σχολής

ΚΩΣ:

Ένα όνειρο του Γιώργου Καμίτση ( ΕΝ ΠΑΤΜΩ ΞΥΛΟ ) του μυλομαραγκού που συνέβαλε στην λειτουργική ανακατασκευή των μύλων της Πάτμου , ήταν να δημιουργηθεί στο νησί μας, Σχολή Ξυλουργικής τέχνης για να του δοθεί η ευκαιρία να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του.

Το όνειρο αυτό όπως μας λέει,  φαίνεται ότι με τις κατάλληλες ενέργειες  μπορεί να γίνει πολύ σύντομα πραγματικότητα.
Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Τσαμπαλάκη Νικήτα , τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Πάππου Γιάννη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζήμάρκο Γεώργιο που κρίνουν ότι είναι εφικτά πραγματοποιήσιμο, συμφώνησαν την επίσκεψη στα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας για να διεκδικήσουν την δημιουργία Σχολής ξυλουργικής τέχνης στην αγαπημένη μας Πάτμο.

Όπως μας λέει ο κ. Καμίτσης, «η Πάτμος μας διαθέτει φοβερή ιστορία, αρχείο και εύφορο έδαφος για την εκμάθηση της ξυλουργικής τέχνης.
Είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρος δήλωσε, πως αυτή η ενέργεια θα υποστηριχθεί και από άλλους φορείς».

Αυτές οι ενέργειες έχουν μόνο θετικό πρόσημο σε τοπικό αλλά σε Εθνικό – Ευρωπαϊκό επίπεδο και το ευχόμαστε.
Πηγή: https://www.patmostimes.gr/

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]