Αισιοδοξία ότι το αργότερα Μ. Πέμπτη θα τρέξουν οι πληρωμές

ΛΕΣΒΟΣ:

Σε καλό δρόμο πλέον θεωρείται ότι είναι η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2023.“Κλείδωσε” και τυπικά η πληρωμή όλων των συνδεδεμένων ενισχύσεων μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο, με τις μεγάλες πιθανότητες να αφορούν, τη Μ. Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη.
Την ίδια ώρα κορυφώνεται η “μάχη” για την πληρωμή των οικολογικών σχημάτων, με τις απαραίτητες διορθώσεις να προχωρούν.
Σημαντικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συμφωνία με τις τράπεζες, λόγω των ημερών, να μην ισχύσει το τραπεζικό βαλέρ, όπερ σημαίνει ότι μέχρι τη Μ. Τετάρτη-Μ. Πέμπτη άπαντες θα έχουν λάβει τα χρήματά τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ενημερωθεί να τρέξουν τις παρτίδες μέχρι τη Μ. Πέμπτη το αργότερο.
Αυτό που μένει πλέον να δούμε, είναι και τι θα γίνει με τις πληρωμές της ενιαίας του 2023 και παλιότερων ετών, με τις πιθανότητες να κάνουν λόγο για άμεση έναρξη πληρωμών το Μεγαλοβδόμαδο.
Αυγενάκης για 700 εκ. ευρώ: Το ΥπΑΑΤ καταβάλει προσπάθεια να καταβληθούν πριν το Πάσχα
«Το ΥπΑΑΤ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταβληθούν πριν το Πάσχα ενισχύσεις ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η εκκαθάριση των ΑΦΜ αγροτών που χωρίς έλεγχο κρατούνταν δεσμευμένα για πολλά χρόνια με συνέπεια να μην λαμβάνουν ενισχύσεις που δικαιούνταν».
Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Θυμίζουμε ότι τα χρήματα που αναφέρει ο υπουργός ΑΑΤ αφορούν:

  • τα αδιάθετα 88 εκατ. ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης του 2023.
  • τα 245 εκατ. ευρώ των συνδεδεμένων ενισχύσεων.
  • τα 425 εκατ. ευρώ που αφορά στα οικολογικά σχήματα.

Latest..