ΕΠΠΟΧΙ: Εκδήλωση μνήμης με αφιέρωμα στη ζωή- για τον μαιευτήρα Ισ. Μαΐστρο

ΧΙΟΣ :

Μια πολύ διαφορετική εκδήλωση μνήμης των 200+1 χρόνων της Γενοκτονίας του νησιού, αφού σαν σήμερα 30 Μαρτίου του 1822 είχαν ξεκινήσει οι σφαγές από τους Οθωμανούς, πραγματοποιεί το Επιμελητείον Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου.
Στην εκδήλωση του ΕΠΠΟΧΙ σήμερα Πέμπτη, 30/3, στις 7.30 μ.μ. στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, θα υπάρξει αφιέρωμα στη Γέννηση και στον μαιευτήρα που έφερε στη ζωή μια ολόκληρη γενιά Χιωτών, τον γηραιότερο ιατρό του νησιού, κ. Ισίδωρο Μαΐστρο.
Ο δικηγόρος Χρήστος Μικέδης θα κάνει στην αρχή μια σύντομη εισαγωγή μιλώντας για τον άνθρωπο Ισίδωρο Μαΐστρο και κατόπιν θα γίνει προβολή ενός ημίωρου βίντεο της συνέντευξης που πραγματοποίησε το ΕΠΠΟΧΙ με τον κ. Μαϊστρο.
Στη συνέντευξη ζωής του Χιώτη μαιευτήρα, θα ακουστούν πληροφορίες για τη Χίο και την Καλαμωτή της Κατοχής, για την Αμερική των δεκαετιών της σεξουαλικής επανάστασης, για την ιατρική και την μαιευτική στην Αμερική του ‘60 και στη Χίο του 1970 μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα.

Latest..

Επισκέψεις σε καινοτόμες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, συναντήσεις εργασιών με Συλλόγους, Φορείς, Δήμο Δ. Λέσβου, περιοδεία στην αγορά της Καλλονής και στα βορειοανατολικά αγροκτηνοτροφικά χωριά

ΛΕΣΒΟΣ: «Όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή μας τομέα. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του ΑΕΠ των νησιών μας, κάτι που πιστώνεται στον καθημερινά επίπονο, σκληρό και … [Read More...]