To γονυκλινές ‘Ήμαρτον’ του Υφυπουργού Γιάννη Παππά σε εκκλησία στην Πάτμο,για την ψήφιση του νόμου για τα ομoφυλόφιλα ζευγάρια!

ΚΩΣ:

‘’Δεινόν η ραθυμία, μεγάλη η μετάνοια.’’ (Από Ευαγγελική περικοπή Μ. Τετάρτης, που είναι αφιερωμένη στη μετάνοια.)
του Νίκου Μελιανού
Από τους πρώτους που έφτασαν στην Πάτμο για να παρακολουθήσουν την τελετή του Ιερού Νιπτήρα ήταν ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο της Πάτμου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη, προσήλθε στους ενοριακούς ναούς της Σκάλας για να παρακολουθήσει την τελετή του μυστηρίου του Ευχελαίου και να συμμετάσχει σε αυτήν.
Αρχικά πέρασε από την ενορία του Αγ. Θωμά ( Άγιος Φανούριος ) και στη συνέχεια κατόπιν επιθυμίας του, αναχώρησαν με προορισμό τν Ενοριακό Ναό του Αγ. Νικολάου και παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος τον είχε ενημερώσει ότι ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Λούπος είναι διαπρύσιος κήρυκας της χριστιανικής πίστης και ζωής και ότι έχει εκφράσει την αντίθεση του για το νόμο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, νόμο που η ψήφιση του προκάλεσε σημαντικές αναταράξεις στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
Εισήλθε στο Ναό με το δήμαρχο και τη συνοδεία του και λίγο πριν τελειώσει το μυστήριο, όπως προβλέπεται, ζητήθηκε σύμφωνα και με το τελετουργικό, να γονατίσουν οι πιστοί για να διαβαστεί η συγχωρητική ευχή, ή αλλιώς ευχή της μετανοίας. Γονάτισε τόσο ο υπουργός όσο και η συνοδεία του και αφού τέλειωσε το πρώτο μέρος ο ιερέας, βλέποντας τον κ. Υπουργό απέναντι του σε απόσταση αναπνοής, και πριν ξεκινήσει ο ιεροψάλτης να ψάλει, τον σταμάτησε λέγοντας ‘’ Η ευχή μετανοίας που θα ακολουθήσει είναι για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες των πιστών. Με την ευκαιρία που παραβρίσκεται κοντά μας ο κ. Υπουργός του ζητώ να αναγνωρίσει το μεγάλο αμάρτημα στο οποίο υπέπεσε με τη ψήφιση του Νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.’’
Πήγε πάλι να ξεκινήσει ο ιεροψάλτης και τον σταμάτησε ο ιερέας τονίζοντας ότι αν δεν αναγνωρίσει ο Υπουργός το λάθος του δεν μπορεί να συνεχίσει την ευχή και το μυστήριο. Και όλα αυτά ενώ οι πιστοί εξακολουθούσαν να είναι γονατιστοί. Προς τιμήν του ο Υπουργός, και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε αντί άλλης απαντήσεως να ανακρούσει πρύμνη και να αποχωρήσει από το ναό, έμεινε γονατιστός και λυτρωτικά αναφώνησε δυο φορές ΗΜΑΡΤΟΝ ΗΜΑΡΤΟΝ με το εκκλησίασμα να έχει μείνει άφωνο από το συμβάν.
Πάντως θαυμάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός της απαρέγκλιτης στάσης του ιερέα, ο οποίος εφήρμοσε στην πράξη τα όσα ανέφερε στα κηρύγματα του για το επίμαχο θέμα, αλλά και η ψύχραιμη στάση του Υπουργού ο οποίος με το τελείωμα του μυστηρίου και ενώ οι παραβρισκόμενοι πιστοί έμειναν ικανοποιημένοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τόσο από τη στάση του ενορίτη τους ιερέα που είχε κηρύξει ανένδοτο κατά του σχετικού νόμου, όσο και από τη στάση του συγκεκριμένου Υπουργού, ο οποίος αφού προσκύνησε τα ευρισκόμενα σε προθήκη εντός του Ναού Ιερά Λείψανα Αγίων, στη συνέχεια μετέβη στον ενοριακό ναό Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου για προσκύνημα και συμμετοχή στην εκεί τέλεση του μυστηρίου του Ευχελαίου.
Φοβερή δεν είναι η αμαρτία που είναι σύμφυτη με τη ζωή του ανθρώπου μεταπτωτικά.
Φοβερή είναι η αμέλεια για τη σωτηρία του.
Η ενσυνείδητη μεγάλη μετάνοια οδηγεί στη σωτηρία. Γιατί δε σώζεται κάποιος με το να είναι κοντά στην αλήθεια, αν δεν πιστεύει στην αλήθεια.
Πηγή: https://www.patmostimes.gr

Latest..

Επαναστάτης ή… επαναστατημένος;

ΧΙΟΣ : "Όλες οι επαναστάσεις καταλήγουν στην κατάκτηση της ανεγκέφαλης Κυρίας της Εξουσίας.Αυτή η κατάκτηση, ως γνωστόν, δημιουργεί Δίκαιον, μακράν, των ονειρικών στόχων μιας … [Read More...]