Η αρχή έγινε…. 500 Τούρκοι ήρθαν σήμερα στη Μυτιλήνη

ΛΕΣΒΟΣ:

Το σύστημα της γρήγορης έκδοσης βίζας τυπικά ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Απριλίου, σήμερα όμως δοκιμάστηκε, καθώς ήταν το πρώτο μεγάλο κύμα επισκεπτών από τη γείτονα, που επέλεξαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να κάνουν τις διακοπές τους, τις ημέρες της γιορτής των μουσουλμάνων Σεκερ Μπαϊράμ, από 6-14 Απριλίου.Σήμερα έφτασαν στη Λέσβο με τρία δρομολόγια το πρωί από το Αϊβαλί, και ένα το απόγευμα, 500 επισκέπτες από τους οποίους οι 60 έβγαλαν βίζα στο τελωνείο της Μυτιλήνης. Στην υπηρεσία ελέγχου του τελωνείου τοποθετήθηκαν 23 εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και λειτουργούν έξι γραμμές έκδοσης βίζα. Τα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία διαπιστώθηκαν σήμερα διορθώνονται, προκειμένου τις επόμενες ημέρες που ο όγκος των επισκεπτών θα αυξηθεί, να μην υπάρχουν μεγάλες αναμονές μέσα στο τελωνείο.
«Ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στο πανελλαδικό σύστημα συνδεσιμότητας με το Υπουργείο Εξωτερικών και με την παρέμβαση του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Μιχαήλ Σεβδυτανίδη και του προϊσταμένου υπηρεσίας διαβατηρίων Σαράντου Φραγκογιάννη, που τους ευχαριστούμε πολύ, δόθηκε λύση και οι 60 επισκέπτες είχαν περάσει τον έλεγχο σε μιάμιση ώρα χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλες καθυστερήσεις», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.
Οι αφίξεις επισκεπτών από τη γείτονα θα κορυφωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που αναμένονται στο νησί περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες και θα εκδοθούν πάνω από 500 βίζες. Μόνο την Πέμπτη αναμένονται 2.000 άτομα. Επιπλέον την Τρίτη θα φτάσει το πρώτο δρομολόγιο από τη Σμύρνη και το δεύτερο την Παρασκευή με 900 επισκέπτες.
Η διαδικασία γρήγορης έκδοσης βίζα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία των νησιών, καθώς λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας από την Τουρκία , υπάρχει κορεσμός αιτημάτων στα Προξενεία, που δεν δέχονται άλλα ραντεβού.
Να θυμίσουμε, ότι από το 2012 μέχρι το 2019, από Ιούνιο- Σεπτέμβριο, εφαρμοζόταν το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιλοτικό πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας (Visa Schengen) βραχείας διαμονής 15 ημερών  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο.
Πλέον, καθιερώνεται η δυνατότητα έκδοσης βίζα στα νησιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, 7ήμερης διάρκειας, ενώ προστίθενται και τα νησιά Λήμνος , Κάλυμνος και Λέρος. Η εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα ξεκινά ξεχωριστά σε κάθε νησί που είναι έτοιμο το σύστημα για να υποδεχτεί τους επισκέπτες.
Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ:
Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Latest..

Η ΤΕΧΝΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ. ART TRAVELS

ΧΙΟΣ : Tα έργα τέχνης της Ευγενίας Κλαδιά με την καλλιτεχνική υπογραφή Jeannie K (Τζίνι Κέι) ταξιδεύουν Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθούν στον ΘΕΡΜΑΪΚΟ τον μήνα Μάιο. H συλλογή θα … [Read More...]

Άγιος Φως:Στην Λήμνο και σ άλλους οκτώ προορισμούς της Ελλάδας θα ταξιδέψει με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]