Καθαρισμός παραλιών (’s go Greece_Kalymnos) από 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Καθαρισμός παραλιών (. go Greece_Kalymnos)

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στα πλαίσια της δράσης «Ανοίγοντας το σχολείο στην Κοινωνία» (άξονας: Σχολείο και κοινότητα) και του δείκτη «Εξωστρέφεια – διάχυση καλών πρακτικών», οι καθηγητές Παππά Φιλοθέη, Ρέππος Αθανάσιος και Φραντζέσκος Γεώργιος συνόδευσαν 16 μαθητές/τριες των τμημάτων Α1 και Α3 του σχολείου μας (1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλύμνου) και προέβησαν στον καθαρισμό των ακτών Κασόνια, Γέφυρα και Θέρμα.
Τα παιδιά εφοδιάστηκαν με γάντια και μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από το σχολείο. Αντικείμενα που συνάντησαν και συνέλεξαν ήταν γυάλινα μπουκάλια, τενεκεδάκια αναψυκτικών, μωρομάντηλα, πλαστικά αντικείμενα αλλά και λιγότερο συνήθη πράγματα όπως παπούτσια, καπέλα, σκουριασμένες πρόκες, ξύλινα μαδέρια… Ο καθαρισμός διήρκησε περί τις 3 ώρες. Η κυριότερη επιφάνεια των παραλιών καθαρίστηκε, ωστόσο υπήρχαν σημεία στις παραλίες που απαιτούσαν ιδιαίτερο εξοπλισμό και χειρισμό, γεγονός που δεν μπορεί να καλυφθεί από μία σχολική δράση.
Μέσω αυτής της δράσης οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν και να φροντίζουν το περιβάλλον και να το διατηρούν καθαρό ακόμα και μέσω συμμετοχής τους σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Ας ελπίσουμε ότι η δράση αυτή να έχει και συνέχεια με συμμετοχή περισσότερων μαθητών/τριων αλλά και συμπολιτών.
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε για τη φετινή σεζόν το “Super Mario” ένα ξεχωριστό Beach Bar στην παραλία του Μασουριού στην Κάλυμνο (video) 

Latest..