Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, 31 ετών, μία νέα επιστήμονας, που διατηρεί δεσμούς με Δωδεκάνησα και Κω, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.
Μεταξύ των 42 υποψηφίων που ανακοινώθηκαν και απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και μία 31χρονη νέα επιστήμονας, η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή και να μην έχει την αναγνωρισιμότητα άλλων υποψήφιων , όμως παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαρία-Ωραιοζήλη έχει ήδη να επιδείξει ένα πλουσιότατο βιογραφικό, τόσο σε κύκλους σπουδών όσο και σε θέσεις ευθύνης σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημαντικότερη τη θέση της, ως προέδρου του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης Rythmisis“. Το να επιλεγεί για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.
Η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, μαζί με άλλους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτούν την ανανέωση και το μέλλον της Παράταξης και της Χώρας μέσα στην Ευρώπη.
Χαρακτηριστική η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του και η αναφορά του, που παραθέτουμε, σε εκείνους απ’ όσους συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο που ενδεχομένως δεν είναι οι πιο γνωστοί:
Και θα ήθελα να δώσετε μία ξεχωριστή σημασία σε εκείνους απ’ όσους συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο που ενδεχομένως δεν είναι οι πιο γνωστοί, διότι πάντα, προφανώς, άνθρωποι οι οποίοι ήδη μπορεί να έχουν εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα ή στην πολιτική έχουν ίσως το προσόν της αναγνωρισιμότητας. Όμως, η μεγάλη ομορφιά της επιλογής με σταυρό είναι ακριβώς ότι δίνεται η δυνατότητα στην καθεμία και στον καθένα από εσάς να μελετήσετε αυτά τα βιογραφικά και να κάνετε την καλύτερη επιλογή, πάντα με τα δικά σας ξεχωριστά κριτήρια. Γι’ αυτό και όλη αυτή η διαδικασία έχει τόσο πολύ μεγάλη σημασία: διότι τελικά την 9η Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη Ευρωβουλή.
Ποια είναι όμως η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά και ποιοι οι δεσμοί της με την Κω και τα Δωδεκάνησα, αν και η καταγωγή της είναι από τη Μακεδονία;
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά
Πριν αναφερθούμε στους δεσμούς της με τα Δωδεκάνησα, παραθέτουμε το πλούσιο βιογραφικό της, όπως έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας :
Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά γεννήθηκε στη Βέροια τον Ιούλιο του 1993. Είναι το τέταρτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας με γονείς εκπαιδευτικούς, τον Φώτη Κουτσουπιά και την Αναστασία Σιδηροπούλου. Έχει καταγωγή από Άγραφα, Νάουσα και Κερασούντα. Είναι παντρεμένη με τον Ιάκωβο Σαρμά, δικηγόρο Αθηνών, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης.
Πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης σε ηλικία 22 ετών, έλαβε στη συνέχεια δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από τη Νομική Αθηνών, στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές και ένα τρίτο εξειδικευμένο master στο Intellectual Property & Information, Communication Technology Law, με κατεύθυνση στην τεχνητή νοημοσύνη στα συστήματα υγείας από τη Νομική του Πανεπιστημίου KU Leuven.
Είναι διδάκτορας Νομικής Αθηνών (2022) με θέμα διατριβής “Φορείς πληροφόρησης και λήψη αποφάσεων”, με την οποία επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις ενός “Διοικητικού Δικαίου Πληροφόρησης”.
Από το 2015 είναι δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες Αθηνών και Βρυξελλών για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, φαρμακευτικού δικαίου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, εργάστηκε σχεδόν επτά χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες των Αθηνών (Κυριακίδης – Γεωργόπουλος) και από το 2022 εργάζεται στις Βρυξέλλες, αρχικά στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Keller & Heckman στο δίκαιο τροφίμων, χημικών και φαρμάκων και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και εν συνεχεία στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Sidley Austin, την 8η μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία παγκοσμίως, σε θέματα υγείας και τεχνητής νοημοσύνης. Έχει επίσης εργαστεί (Schuman Traineeship) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων, Προμηθειών και Χορηγιών. 
Μιλάει 4 γλώσσες, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο νομικής θεματολογίας.
Ταυτόχρονα, από το 2022 είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Rythmisis, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών επιστημόνων στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικών δεδομένων και ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. 
Επίσης, από το 2021 συμπαρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή “The Life after Law School”, με συνεντεύξεις από καταξιωμένους νομικούς αναφορικά με τη σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή.
Η ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕ ΚΩ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Η μητέρα της Μαρίας Ωραιοζήλης Κουτσουπιά ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε στην Κω και δημιούργησαν οικογενειακά, αρκετές γνωριμίες και φιλίες τις οποίες διατηρούν μέχρι σήμερα επισκεπτόμενοι το νησί ανελλιπώς . Μάλιστα η Μαρία -Ωραιοζήλη επέλεξε ο γάμος της τον περασμένο Ιούλιο με τον Ιάκωβο Σαρμά, δικηγόρο, με καταγωγή από Κω, να γίνει στο νησί. Επίσης διατηρεί σχέσεις και γνωριμίες και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, Κάλυμνο, Νίσυρο, Ρόδο.
Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρουσίαση να σημειώσουμε ότι στο πρόσωπό της, η Ωραιοζήλη συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να θεωρείται μια επιτυχημένη επιλογή που κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, αέρα ανανέωσης, με όρεξη για πολύ δουλειά, με γνώσεις, άξια εκπρόσωπος της νέας γενιάς και αρκετοί θεωρούν πως θα αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Να θυμίσουμε ότι ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μέχρι 4 σταυρούς.
Δείτε απόσπασμα από τη χθεσινή εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, με τον εξαιρετικό χαιρετισμό της Μαρίας Ωραιοζήλης Κουτσουπιά.
Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, μία νέα επιστήμονας, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία
Watch this video on YouTube

Latest..