ΝΕΟΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΧΙΟΣ : Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχθηκα τηλεφώνημα φίλου, για να αναφέρει βανδαλισμό, για πολλοστή φορά του Σεπτού Μνημείου του Πανέλληνα Οραματιστή – ‘Ήρωα Κώστα Δ. Περρίκου. Γνωρίζω δε καλά ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Η ‘’Μάστιγα’’ της πανδημίας του Κορονοιού, ως γνωστόν άλλαξε καίρια την ζωή όλων των ανθρώπων, οπότε ήταν αδύνατον να αφήσει και εμένα εκτός. Το ‘’Μένω Σπίτι’’ το έκανα πιστεύω και αξίωμα μου. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι χάθηκα από προσώπου γης. Συνέπεια αυτών όλων αυτών των καταστάσεων ήταν η ολική αποχή από οποιαδήποτε Πολιτιστικά και Κοινωνικά δρώμενα. Η Αποτυχία δε του να αναγνωρισθούν ο ΄΄Πρίνος του Άγιου Γιάννη της Κυδιάντας΄΄, σαν Μνημείο της Φύσης (τελικά έσπασε) και του Μεγάλου μας Ήρωα – Οραματιστή σαν ‘’ Άξιο της Πατρίδας΄΄, με έκαναν να κλεισθώ στο ΄΄καβούκι΄΄ μου και να πάψω να αρθρογραφώ και να σχολιάζω τα καλώς ή κακώς κείμενα. Τόση ήταν η απογοήτευση μου, ότι τίποτα δεν αλλάζει σε αυτόν των δύσμοιρο τόπο, που κράτησα τον όρκο μου έως σήμερα. Να που ήρθε, κατ εξαίρεση, η ώρα να τον πατήσω. Εκλεκτός φίλος, αποτάθηκε σε εμένα, μια και ο φίλος κ. Δημ.Μελαχροινούδης με ‘’έχρισε’’ αυτοβούλως Πρέσβη της Χίου, στην Αττική ( ! ), στέλνοντας μου μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν την ολέθρια συμφορά, γιατί περί Συμφοράς πρόκειται του όλου Μνημείου της «Π.Ε.Α.Ν».

Πολλαπλή κακοποίηση του τόπου, του χώρου, των εντυπώσεων και της Ιστορίας. Τι να πρωτοπώ και να εκθέσω. Το επί των οδών ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ και ΠΑΤΗΣΊΩΝ. Τεράστιο Χάλκινο Βιβλίο, αναπόσπαστο τμήμα του όλου βιβλίου, εκλάπη. Ναι το έκλεψαν !!! Και που … ; Στο κέντρο της Αθήνας.

Τα γκράφιτις και οι πάσης φύσεως ασχήμιες κυριαρχούν του χώρου. Για να έλθουμε στο κυριότερο. Την αλλαγή της ονοματοθεσίας της ιστορικής Οδού «ΓΚΛΑΔΣΤΩΝΟΣ» σε οδό ZACKIE OH …Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος, προς τιμήν του, προ ετών, είχε λάβει αρνητική απόφαση, σε σχετική πρόταση, για αλλαγή της ονοματοθεσίας. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει των σημερινών ευθυνών του.

Πάνω στην απελπισία μου. Κάλεσα φίλο της Άτυπης ομάδας ‘’ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ’’ της οποίας κάποτε ηγούμουν, τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη τ. Δήμαρχο Χίου, και όχι μόνον και υπό μορφή γνωστοποίησης και παράπονου του εξέθεσα την όλη κατάσταση. Προς καλύτερη δε γνώση του παράθεσα και τις σχετικές φωτογραφίες. Ο Πάντα Μεγάλος Αρωγός όλων των προσπαθειών της άτυπης ομάδας, μου ζήτησε λίγο χρόνο, ώστε να δει τις φωτογραφίες. Λίγο αργότερα μου γνώρισε την άμεση αντίδραση του. Παράθεσε την επικρατούσα, γενικά αλγεινή κατάσταση του χώρου, στον νυν Δήμαρχο Αθηναίων. Την κλοπή τμήματος του όλου μνημείου ζητώντας την άμεση βοήθεια του. Από ότι δε μου είπε σήμερα θα επικοινωνήσει, δια ζώσης με τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα της αποκατάστασης. Ευχαριστώ προσωπικά και τους δυο Δημάρχους (Νυν Αθηνών και τέως Χίου), ευελπιστώντας στην άμεση αποκατάσταση και ευπρεπισμό του Μνημείου, μια και η σημερινή κατάσταση, αποτελεί ντροπή για όλους μας Μιχ. Καριάμης Φωτογραφικό Σαλόνι :

ΠΑΤΗΣΙΩΝ και ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ, κενό, εκεί που άλλοτε υπήρχε το γλυπτό κόσμημα … !!!

η Προτομή του Οραματιστή – Ήρωα μας σε άλλες εποχές.

Πηγή: parembasikariami.blogspot.com

Latest..