Νικητιάδης προς Θεοχάρη στη Βουλή: «Δώστε επενδυτικά κίνητρα για την Κάλυμνο»(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Πίσω από τη δημοσιονομική σταθερότητα, κρύφτηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης στην επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου και υπεύθυνου του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής με θέμα την οικονομική ασφυξία της Καλύμνου, ως αποτέλεσμα της επιλεκτικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ σε πέντε μόνο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα ο κ. Νικητιάδης ζήτησε την επαναξιολόγηση του μέτρου. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου.
Όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης προς τον υφυπουργό κ. Θεοχάρη η Κυβέρνηση ακολουθεί τη μακιαβελική τακτική που λέει «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» καθώς μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ επανάφερε μερικώς το συγκεκριμένο μέτρο μόνο για τη Λέρο και την Κω με την προϋπόθεση της φιλοξενίας κέντρων υποδοχής μεταναστών. Ουδείς όμως, όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, δεν έκανε κάποια μελέτη στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο για να παρατηρήσει πως η Κάλυμνος που βρίσκεται ανάμεσα μπορεί να υποστεί τις οικονομικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Σε καθημερινή βάση παρατηρείται μεταφορά  καταναλωτών από την Κάλυμνο στην Κω και τη Λέρο με αποτέλεσμα η αγορά της Καλύμνου να έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δεινή θέση, να συνεχίζεται η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό και να μην υπάρχουν κίνητρα για νέες επενδύσεις.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Νικητιάδης τόνισε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες με επενδυτικά κίνητρα μακράς πνοής προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία της Καλύμνου. Απαριθμώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού,  ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στις οποίες πρωτοπορεί η Κάλυμνος όπως είναι ο αναρριχητικός, ο θρησκευτικός, ο καταδυτικός κι ο περιπατητικός τουρισμός και που θα πρέπει να στηριχθούν. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, το νησί της Καλύμνου συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού καθώς παρά τις δυσκολίες έχει τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες και σήμερα αριθμεί 17.500 κατοίκους και πάνω από 30.000 μετανάστες στο εξωτερικό που επισκέπτονται τακτικώς το νησί λέγοντας χαρακτηριστικά «Οι Καλύμνιοι  είναι ήρωες. Διαχρονικώς ερωτευμένοι με την πατρίδα μας και το νησί τους. Μην τραυματίζουμε αυτήν την αγάπη».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Θεοχάρης ζήτησε προτάσεις από τον κ. Νικητιάδη για την ανάπτυξη του νησιού και έλαβε τη δέσμευση πως συντόμως θα τις έχει.
Δείτε το σχετικό video
Προηγούμενο άρθροΤο νεότευκτο ημερόπλοιο του Δρόσου Σαρούκου (Μαμάχα) ρυμουλκούμενο εν πλω προς Κάλυμνο όπου θα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του.

Latest..