Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας για το βίντεο με το κρεμασμένο ζώο και την αποίμενη κτηνοτροφία

ΙΚΑΡΙΑ: Διαστάσεις πανελλαδικής εμβέλειας έχει πάρει το βίντεο στο οποίο φαίνεται το πτώμα ενός κατσικιού να κρέμεται σε δέντρο στην Ικαρία. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμα, τουλάχιστον δημοσιοποιημένες, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η παραπάνω πράξη. Μετά τη δημοσιοποίηση σε ειδησεογραφικές σελίδες και με τη κοινή γνώμη να καταδικάζει τη πράξη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας εκδίδει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για την αποίμενη κτηνοτροφία, ένα μεγάλο πρόβλημα της Ικαρίας. Νωρίτερα, θέση πήρε ο Δήμος Ικαρίας με ανακοίνωση για το γεγονός.
Ικαρία: Ξεσηκωμός για το βίντεο με το κρεμασμένο κατσίκι
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας:
Με αφορμή την δημοσιοποίηση ενός αποκρουστικού βίντεο το οποίο δείχνει το πτώμα ενός κατσικιού να αιωρείται ξεψυχισμένο από ένα δέντρο σε περιοχή της Ικαρίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε μαζί με τον δικόν μας αποτροπιασμό και την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ικαρίων που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν ως απειλή την αποίμενη κτηνοτροφία κατευθυνόμενη από μία ομάδα ανεύθυνων «κτηνοτρόφων» οι οποίοι με την ανοχή των εκάστοτε υπευθύνων αιρετών παραγόντων όλων των βαθμίδων συνεχίζουν απτόητα το καταστροφικό τους έργο.
Η εικόνα αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και που δυσφημεί το ήθος και τον πολιτισμό μας πρέπει επιτέλους να προβληματίσει και να φέρει προ των ευθυνών όλους τους υπευθύνους.
Ξαναθέτουμε τα ίδια αμείλικτα ερωτήματα προς τους πρώην και τους νυν: Επάρχους, Βουλευτή, (ο ίδιος), Δημάρχους και όποια άλλη υπηρεσιακή αρχή  εμπλέκεται:
Α) Τι έχει γίνει ως σήμερα προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή της οικολογικής αυτής καταστροφής;
Β) Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες κι από ποιους έχουν γίνει ώστε να υλοποιηθεί ένα σύγχρονο σφαγείο που μόνο ως προεκλογική εξαγγελία το ακούμε χρόνια τώρα;
Γ) Πώς και με ποιο τρόπο θα προστατεύσετε τους δημότες/Ικαριώτες που υποχρεώνονται να περικλείνονται οι ίδιοι σε πλέγματα φράζοντας πολλές φορές και χρήσιμα μονοπάτια προκειμένου να σώσουν τις όποιες καλλιέργειες με υψηλό κόστος κάθε φορά;
Η εικόνα αυτή προσβάλλει όλους κι όλες και βεβαίως την καταδικάζουμε χωρίς καμία υποσημείωση, δεν μας αντιπροσωπεύει! Χρειάζεται όμως μαζί με την καταδίκη συγκεκριμένες κι άμεσες πρωτοβουλίες από εκείνους που έχουν την υποχρέωση να το κάνουν, δεν αρκούν μόνο οι «ωραίες» ανακοινώσεις ούτε και οι δημοπρασίες αδέσποτων ζώων όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, μέτρο άλλωστε που όπως αποδεικνύεται δεν έχει κανένα αποτέλεσμα!
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Καιρός Πάσχα: Με βοριάδες έως 8 μποφόρ ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα – Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Μ. Παρασκευή

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]