ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ 202 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, συμπληρώνονται 202 χρόνια από την σφαγή της Χίου. Η ποδηλατική ομάδα ΣΚΙΝΟΣ Χίου, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των αμέτρητων σφαγιασθέντων Χιωτών, διοργανώνει ποδηλατική διαδρομή που περνάει από τα μαρτυρικά χωριά και τοπία.Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία του Βουνακίου. Πρίν από αυτή θα προηγηθεί το άναμμα του φωτός μνήμης, από τον δήμαρχο του νησιού.Οι 17 αθλητές, που δήλωσαν συμμετοχή για τον εν λογω αγώνα, θα κατευθυνθούν βόρεια κ πιο συγκεκριμένα προς το χωριό του Πυτιούς. Ο πρόεδρος με τους κάτοικους του χωριού, θα περιμένουν τους αγωνιζομένους να τους χειροκροτήσουν. Στο χώρο μνήμης στο Πυτιός, θα ανάψει το φως μνήμης.Αφετέρου θα κατευθυνθούν μέσω της Βολισσού και του χωριού των Κουρουνιών στο κάβο Μελανιός.
Στο χώρο με τους περισσότερους από 10.000 σφαγιασθέντων Χιωτών θα γίνει τρισάγιο μνήμης.Κατόπιν οι ποδηλάτες θα περάσουν από το μοναστήρι της Αγία Μαρκέλλα, χωριό Λήμνος, Λημνία, Σιδηρούντα και θα φτάσουν στο εγκαταλελειμμένο χωριό του Ανάβατου. Στο χώρο μνήμης των κατοίκων του χωριού θα ανάψει το φως μνήμης.Η Δύση του ηλίου θα βρει τους αθλητές να οδεύουν προς Άγιο Γεώργιο Συκούση, Βέσσα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πατρικά, Κοινή, Βουνό, Καλλιμασιά και θα φτάσουν, βράδυ πλέον, στον Άγιο Μηνά.Η τελευταία στάση μνήμης, θα είναι εκεί όπου εκατοντάδες ενήλικοι και παιδιά αποκεφαλίστηκαν από τους Τούρκους.Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία της πόλης.Ευχαριστούμε εγκάρδια τον Δήμο Χίου, διότι είναι μαζί μας συμπαραστάτης, στην πρώτη διοργάνωση του αθλητικού συλλόγου μας .Επιπρόσθετα, σε αυτούς που θα λάβουν μέρος θα δοθούν τοπικά προϊόντα, από την εταιρεία Κορακης Μαρίνος. Επίσης η Δώρα Φύκια προσφέρει προϊόντα της εταιρεία Tupperware στους αθλητές. Τέλος η ακτοπλοϊκή εταιρία Hellenic seaways βοήθησε στο μέγιστο, προσφέροντας έκπτωση στα εισιτήρια των αθλητών.

Latest..

Κοινό μήνυμα από Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Κυριάκο Μητσοτάκη κατά ακραίων φωνών – Στην επίθεση ο Βελόπουλος

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]