Στην εκστρατεία ECOMOBILITY για την «Οικολογική και Ανεμπόδιστη μετακίνηση στο σχολείο μας», συμμετείχε με επιτυχία το Γυμνάσιο Ζηπαρίου

ΚΩΣ:

Στην εκστρατεία ECOMOBILITY, FREEMOBILITY & ECO 2 MOBILITY  για την «Οικολογική και Ανεμπόδιστη μετακίνηση στο σχολείο μας», συμμετείχε με επιτυχία το Γυμνάσιο Ζηπαρίου.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και καλλιεργούν την κοινωνική και περιβαντολλογική διάπλαση των μαθητών, κυρίως μέσα από το μήνυμα «Οι μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται». Οι μαθητές με τις εργασίες τους ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες στην αλλαγή συμπεριφοράς μετακίνησης και ενημερώνουν για τα σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα.
Η ομάδα του Γυμνασίου Ζηπαρίου, παρουσίασε την εργασία της το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου και πραγματικά εντυπωσίασε.
Η επταμελής ομάδα απαρτιζόταν από τους μαθητές Κατερίνα Χαραπά, Νίκο Φας, Στέφανο Παραστατίδη, Δημήτρη Φας, Νεφέλη Τρακόσσα, Στέλλα Μαντούκου και Γιάννη Χατζηβελούδο, ενώ οι δύο συντονίστριες καθηγήτριες ήταν η Μαρία Διακογιώργη και η Στέλλα Κουμή. Όλη η ομάδα, δήλωσε στην κάμερα του Kos tv  ενθουσιασμένη, γιατί συμμετείχε σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ενώ οι ώρες πέραν του σχολικού ωραρίου ήταν εποικοδομητικές και διασκεδαστικές.
Η εκπρόσωπος της ECOMOBILITY Καλλιόπη Παπαδάκη στο τέλος της εκδήλωσης βράβευσε παιδιά και συντονίστριες καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου  κ. Μαντά.
Το παρών έδωσαν η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά, ο π.Ιωάννης Κουτάντος, η Πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου καθώς και ο πρώην Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μάνος Μήτρου.


Πηγή: https://www.kostv.gr

Latest..