Συμμετοχή Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών στην απεργιακή συγκέντρωση- στάση εργασίας

ΧΙΟΣ :

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ!
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00 (για το ολοήμερο)
Αίτημα προκήρυξη απεργίας από ΔΟΕ /ΟΛΜΕ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!
Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!
– Απαντάμε στην αντιεκπαιδευτική αντιεπιστημονική Αξιολόγηση. Ενάντια στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘΑ.
– Οι απειλές για το απεργιακό δικαίωμα, δείχνουν ότι ο αγώνας έχει αποτέλεσμα!
– Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
– Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.
– Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
– Άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
– Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
– Μείωση των μαθητών στις τάξεις.
– Εξασφάλιση σύγχρονών και ασφαλών σχολείων.
– Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών μας – Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας.
– Επίδομα διαβίωσης στα νησιά για τη στέγαση, τη διαμονή, τις μετακινήσεις.
– Θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
Απαντάμε συλλογικά σε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στέλνει στα δικαστήρια το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση» και στο κατηγοριοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αξιολόγησης, την ίδια ώρα που επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής της υποχρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται.
Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.Δεν είμαστε μόνοι, κλιμακώνουμε με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Δεν περνούν πια τα κυβερνητικά παραμύθια για τις δήθεν “αντοχές της οικονομίας”. 70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και ουσιαστικά απολαμβάνουν, σε αντίθεση με εμάς, φοροασυλία! Ως εδώ!
ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΕ ΔΟΕ, ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Latest..