Δωρεά φάρμακα και αναλώσιμα για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη στην Κάλυμνο από Καλύμνιους της Γαλλίας. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η διευθύντρια του 3ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου Σεβαστή Στάλα και η Σχολικής Νοσηλεύτρια Νομική Καμπούρη, έχοντας γνώση των δυσκολιών εξασφάλισης των απαραιτήτων φαρμάκων και αναλωσίμων που αντιμετώπιζαν οικογένειες που έχουν παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, πήραν πρωτοβουλίες αναζητώντας τρόπους για να βοηθήσουν έμπρακτα.
Την λύση τη βρήκαν, με την ουσιαστική βοήθεια που εξασφάλισαν μέσω της Γαλλικής ΜΚΟ “secours populaire” της οποίας υπεύθυνη είναι η Καλυμνιακής καταγωγής Χριστίνα Πάτρη .
Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2024, το πρωί, στο χώρο μπροστά από το Αναγνωστήριο, ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος, η διευθύντρια του 3ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου Σεβαστή Στάλα , η Νοσηλεύτρια Νομική Καμπούρη, αλλά και γονείς, υποδέχτηκαν και ευχαρίστησαν το ζεύγος Μιχάλη και Χριστίνα Πάτρη και τους συνεργάτες τους για τη δωρεά φαρμάκων και αναλωσίμων για τον παιδικό διαβήτη, που θα καλύψουν ανάγκες για τουλάχιστον ένα έτος.
Στο σημείο αυτό να παραθέσουμε δηλώσεις της Χριστίνας Πάτρη με ένα σύντομο ενημερωτικό για τις δράσεις της ΜΚΟ “secours populaire”:
‌Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου την ομάδα μου στη Γαλλία, για την εμπιστοσύνη της όπως επίσης και όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τους ανθρώπους αλλά και τις εταιρείες που μου επέτρεψαν να σας προσφέρω τη βοήθεια μου σήμερα. Στο σημείο αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μας Παντελή Γλυνάτση, γιατί χωρίς αυτόν, το έργο αυτό θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.
Θα ήθελα με δυο λόγια να σας μιλήσω για τη ΜΚΟ μου, η οποία ιδρύθηκε το 1945, από τα παιδιά τις αντίστασης και της ΜΚΟ secours populaire η οποία ενεργεί στη Γαλλία αλλά και όλον τον κόσμο ενάντια στη φτώχεια και την κοινωνική διαφορά για μια ζωή πιο δίκαιη και πιο ενωτική.
Στόχος της οργάνωσης μας είναι:
1. Η εξάλειψη της φτώχειας (Συσσίτια, είδη πρώτων αναγκών,φαρμάκων αλλά και παροχή εργασίας).
2.Παροχή βοήθειας σε οικογένειες για διακοπές,πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
3. Πρόσβαση στον εορτασμό των Χριστουγέννων για όλες τις οικογένειες.
4.Η ενίσχυση της διεθνούς ενωτικής ενδυνάμωσης.
5. Η συλλογή πόρων και δωρεών.

Η ΜΚΟ secours populaire διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως φυσικές καταστροφές και πολέμους και μάχεται για παγκόσμια Ειρήνη.
Είμαι πολύ περιφανή που σήμερα μπορώ και παρέχω τη βοήθεια μου στα παιδιά της Καλύμνου, το νησί των προγόνων μου που τόσο αγαπώ.

Σας παραθέτω την λίστα των ευεργετών και των πόλεων της Γαλλίας που συμμετέχουν στο έργο μας :
Arles
Port saint Louis du Rhône
Salon de Provence
Saint Martin de Crau
Miramas

Οι εταιρείες:
La quincaillerie aixoise
Seayard
Nicolas Frère
Somarsid
Eurofos

Ιδιαίτερα ευχαριστώ στον Μιχάλη Παπαχατζή, υπεύθυνο για την αδελφοποίηση Arles – Καλύμνου και τον Γιώργο Δημητράκη και τον σύνδεσμο του “οι Νησιώτες”.
Δείτε τις δηλώσεις στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς και φωτογραφίες
23-4-2024 Δωρεά φαρμάκων για τον παιδικό διαβήτη σε παιδιά της Καλύμνου.
Watch this video on YouTube

Latest..